Κλείνουν έως τέλος Απριλίου τα ξενοδοχεία

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι: “με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοινώνει την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου”.

«Σε αχαρτογράφητα νερά βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία», μετά την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο Κ. Βασιλικός τονίζει, ότι “με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή των εργασιών και στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας επισφραγίζεται το γεγονός πως «ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο».

Την ίδια στιγμή στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας αναφέροντας ότι εν αναμονή των κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, «οι Έλληνες ξενοδόχοι είναι έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες να το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουν και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως έγινε και κατά τη διάρκεια της κρίσης στηρίζοντας την κοινωνία».

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό

Όπως αναφέρει (διαβάστε το πλήρες κείμενο) η ΠΟΕΕΤ: “Η διοίκηση της Ομοσπονδίας μας εκφράζει την μερική της ικανοποίηση για τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.

Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό που οι επιχειρήσεις έκλεισαν με εντολή της Κυβέρνησης, θα πάρουν επίδομα 800€ για την περίοδο από 15/03 έως 30/04.

Για την περίοδο από 01/03 έως 15/03 θα πληρωθούν από τον εργοδότη τους και φυσικά υπάρχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη!
Για τους εποχικά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία που ανεστάλη η έναρξη λειτουργίας τους έως 30/04 θα δοθεί παράταση στο επίδομα ανεργίας μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη ο οποίος στήριξε το αίτημα μας και στους συναδέλφους που τελείωσε το επίδομα ανεργίας και τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2020!

Γνωρίζουμε πως ακόμα και με αυτή την ρύθμιση δεν λύνεται το πρόβλημα 100% είναι όμως κάτι το οποίο κινείτε προς την σωστή κατεύθυνση!

Το μεγάλο αγκάθι παραμένει στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας όπου οι πληρότητες είναι αλήθεια πολύ χαμηλές λόγω της εξάπλωσης του ιού, οι εργαζόμενοι δέχονται μια άνευ προηγουμένου επίθεση”.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΟΕΕΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος