Τις τελευταίες “πινελιές” βάζουν οι Δήμοι στα Κοινωνικά Φροντιστήρια, καθώς άλλα έχουν ήδη ξεκινήσει και άλλα είναι έτοιμα να αρχίσουν. Οι ανάγκες όμως είναι διαρκείς και η εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών είναι “οξυγόνο”. Αυτό προκύπτει από τις συνεχείς εκκλήσεις των Δήμων για στελέχωση των δομών τους.
Στο Γαλάτσι
Ο Δήμος Γαλατσίου (Γραφείο Παιδείας), ενόψει της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και το σύνολο των συνδημοτών μας, σχεδίασε τη λειτουργία προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας αποκλειστικά για μαθητές ευπαθών κοινωνικά ομάδων και των τριών τάξεων του Λυκείου, καθώς επίσης επεκτάθηκε και σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.
Συγκεκριμένα ο Δήμος ανακοίνωσε πως: “Τα μαθήματα που διδάσκονται για την Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού είναι τα παρακάτω: Έκθεση, Μαθηματικά, Αγγλικά.
Για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση διδάσκονται μαθήματα Γενικής Παιδείας και κατεύθυνσης όπου είναι τα κάτωθι : Έκθεση, Αρχαία- Αντιγόνη, Ιστορία, Λατινικά, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Λογοτεχνία, Πληροφορική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον (ΑΕΠΠ) και ξένη γλώσσα Αγγλικά.
Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Γαλατσίου, προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας της σχολικής περιόδου 2015-2016.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210-2143415 και 210-2143377.
Όσοι μαθητές επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα δωρεάν μαθήματα μπορούν επίσης να καλούν στα τηλέφωνα του Γραφείου Παιδείας για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους”.
Στην Παλλήνη
Σε εξέλιξη βρίσκονται από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 τα μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης για όλες τις τάξεις της Β’Βάθμιας Εκπαίδευσης, για τη σχολική χρονιά 2015-2016 και σε συνέχεια των καλοκαιρινών τμημάτων προετοιμασίας των μαθητών της Γ’Λυκείου.
Στόχος είναι η συμπαράσταση στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, αλλά και στους μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας, δίνοντας έτσι ένα μήνυμα αντίστασης στην κρίση που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία.
Τα φροντιστηριακά μαθήματα γίνονται από εθελοντές καθηγητές, που και εφέτος με αυταπάρνηση προσφέρουν τις γνώσεις και το χρόνο τους, ενδυναμώνοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές.
Επίσης, το σπουδαίο έργο του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Παλλήνης, αποδεικνύουν και οι εφετινές επιτυχίες στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2015, καθώς οκτώ μαθητές του κατάφεραν να εισαχθούν σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Στη Λαμία
Ο Δήμος Λαμιέων μετά την επιτυχημένη πορεία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου» συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά τη λειτουργία του. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: “Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχει, πέραν των ωρών σχολικής διδασκαλίας, απογευματινή πρόσθετη διδακτική υποστήριξη σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε μαθητές οικογενειών που αυτή την εποχή έχουν πρόβλημα να ανταποκριθούν στα έξοδα της φροντιστηριακής διδασκαλίας (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, κ.λ.π.).
Ο Δήμος Λαμιέων καλεί παράλληλα τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (αδιόριστους, εν ενεργεία ή συνταξιούχους), που επιθυμούν να διδάξουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 28-09-2015 στην υπεύθυνη του Δήμου κα Χαρώνη Σοφία, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 22313 51051″.
Σχετικές ειδήσεις:
Η ώρα της εκκίνησης για τα Κοινωνικά Φροντιστήρια
Κοινωνικό Φροντιστήριο: Θεσμός που ριζώνει στις τοπικές κοινωνίες
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος