Νέες κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων στον Αντ1 προανήγγειλε η ΕΤΙΤΑ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την ανάκληση των απολύσεων στον Αντ1, αλλά και για να μην πραγματοποιηθούν και άλλες. Για τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η ΕΤΙΤΑ ανακοίνωσε 24ωρη απεργία από τις 6πμ έως τις 6πμ της Τρίτης 4 Αυγούστου.

Όπως ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η ΕΤΙΤΑ: “ξεκινάμε εκστρατεία ενημέρωσης ούτως ώστε να μάθει την αλήθεια ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ!!! Και όταν ακούει πια, για την… περίφημη οικογένεια του ΑΝΤ1 να αντιλαμβάνεται πλήρως την έννοια της ξεδιαντροπιάς και της ανηθικότητας που κρύβεται πίσω από αυτές τις λέξεις. Έντυπο υλικό είναι έτοιμο και θα αρχίζει να μοιράζεται σε λιμάνια, μετρό, διόδια! Ηλεκτρονικό υλικό είναι έτοιμο να κατακλύσει το διαδίκτυο. Παραστάσεις διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένες εκεί που δεν θα το περιμένουν.

Κύριοι του ΑΝΤ1. Από το πιο μικρό διευθυντικό στέλεχος έως τον πιο μεγάλο ιδιοκτήτη. Η… «παράσταση» που εσείς στήσατε αλλά που εμείς θα παίξουμε και θα σκηνοθετήσουμε, ξεκινάει… Καλή αρχή!!!”.

ΓΣΕΕ: Εδώ και τώρα ανάκληση των απολύσεων στον ΑΝΤ1

Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ “καταγγέλλει τη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, που σε μια επίδειξη ισχύος, επιχειρώντας μάλιστα τον εκφοβισμό του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού του καναλιού, προχωρά σε μαζικές απολύσεις δεκάδων εργαζομένων.

Τέτοιου είδους πρακτικές και προκλητικές τακτικές δεν μπορούν, δεν πρέπει και δεν θα μείνουν αναπάντητες από τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα.

Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, παρά τα προκλητικά προνόμια που απέκτησαν διαχρονικά, συνεχίζουν την εκβιαστική τους συμπεριφορά, τιμωρώντας τους εργαζόμενους κάθε φορά που ανοίγονται μέτωπα αντιπαραθέσης με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στον ΑΝΤ1, υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις και τις ενέργειές τους ώστε ν’ ανακληθούν οι απολύσεις, να σταματήσουν τα ακραία σχέδια της διοίκησης και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας”.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι  “συμπαρίσταται στους εργαζόμενους των Μέσων μαζικής Ενημέρωσης που με απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων.

Την ώρα που το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες είναι σε δημόσια διαβούλευση ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 ανακοίνωσε, μετά τις μειώσεις μισθών και την παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης, μαζικές απολύσεις!

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 προχωρά σε απολύσεις προσωπικού. Χρησιμοποιεί το ψωμί δεκάδων οικογενειών των εργαζομένων που για χρόνια δουλεύουν στο σταθμό, ως μέσο πίεσης σε ένα σχέδιο νόμου που ξεβολεύει το μιντιακό κατεστημένο.

Είμαστε σε συμπαράταξη με τα συνδικάτα του χώρου έως την ανάκληση των απολύσεων”.

Επίσης το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου καταγγέλλουν τη διοίκηση του ΑΝΤ1 “γιατί αποφάσισε ότι για να «σωθεί» πρέπει να πετάξει στον δρόμο 40 εργαζόμενους. Έτσι εννοούν αυτοί την διάσωση της εταιρίας τους, την διάσωση των κερδών τους.

Δυστυχώς οι συνάδελφοι του ΑΝΤ1 δεν είναι ούτε οι πρώτοι ούτε και οι τελευταίοι. Αυτή είναι η λειτουργία του κεφαλαίου, αυτή είναι η λειτουργία της καπιταλιστικής οικονομίας που δεν αλλάζει με την εναλλαγή των κυβερνήσεων. Ποτέ δε μοιραστήκαμε τα κέρδη τους, αξιώνουν όμως να υποστούμε τις ζημιές τους.

Κι εμείς στα πρακτορεία Τύπου βιώνουμε ανάλογη επίθεση. Οι διοικήσεις, τρομοκρατώντας και απειλώντας, “σπρώχνουν” τους εργαζόμενους προς την έξοδο, αμφισβητούν συνολικά τη Συλλογική Σύμβαση και τα δικαιώματά μας. Από την πείρα μας έχουμε καταλάβει ότι ο μόνος δρόμος αντίστασης περνάει μέσα από την οργανωμένη πάλη και τον αγώνα που θα αποκρούει την επίθεση αλλά και θα αμφισβητεί συνολικά τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις τους και την εξουσία τους.

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους του ΑΝΤ1. Είμαστε έτοιμοι να συμπαρασταθούμε και έμπρακτα όπου μας ζητηθεί”.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) “καταγγέλλει τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους των ΑΝΤΕΝΝΑ και ALPHA” και σχολιάζει:

“Οι επιχειρηματικοί όμιλοι σε όλους τους κλάδους τσακίζουν μισθούς και δικαιώματα, απολύουν μαζικά εργαζόμενους. Από αυτές τις εξελίξεις δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός οι βασικοί προπαγανδιστές της αντιλαϊκής επίθεσης της ΕΕ και του Μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα μεγάλα ΜΜΕ. Από τη μια εξαφανίζουν τις εργατικές κινητοποιήσεις και τους αγώνες ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και από την άλλη «εξαφανίζουν» τα δικαιώματα και τις δουλειές των εργαζομένων σε αυτά.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Από τη πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους που κινητοποιούνται και καλεί την εργατική τάξη να απαντήσει αγωνιστικά στην κλιμακούμενη επίθεση της εργοδοσίας σε όλους τους κλάδους. Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα να εκφράσουν μαζική Αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και απαιτεί:

– Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων

-Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με πλήρη ανάκτηση των απωλειών που υπέστησαν οι εργαζόμενοι.

-Εργασία με πλήρη κατοχύρωση και κάλυψη των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων”.

H ANTAΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι “στηρίζει τις κινητοποιήσεις των κλαδικών σωματείων των ΜΜΕ για την αποτροπή των απολύσεων στον Αντ1, αλλά και όπου αλλού επιχειρηθούν.
Οι τεχνικοί του Αντ1 να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους και να σταματήσουν οι εργασιακές επιθέσεις σε όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από ειδικότητα.
Οι συνέπειες του μνημονίου 3 και οι εκβιασμοί των καναλαρχών θα βρουν αντιμέτωπο το τείχος της αλληλεγγύης”.

Ο πρόεδρος της ΕΤΙΤΑ Γιώργος Σκεπετζάκης μίλησε για το θέμα στην ΕΡΤ .

Σχετικές ειδήσεις:
Στάσεις εργασίας & συγκέντρωση σωματείων των ΜΜΕ για απολύσεις στον Αντ1 – νέα 48ωρη απεργία από το Σάββατο

ETITBE και META ζητούν ανάκληση των απολύσεων στον Αντ1

Το ΚΚΕ για τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών σε τηλεοπτικούς σταθμούς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος