Καιρός: Ηλιοφάνεια με ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο

Καλοκαιρινός ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  Οι άνεμοι από βόρειοι στο Αιγαίο 3 με 5 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία – Θράκη

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 και βαθμιαία 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – δυτική Στερεά – δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη

Αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 27 και τοπικά στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Γενικά αίθριος. άνεμοι: μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το απόγευμα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Συντάκτης: Κούρτη Άννα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος