Κέρκυρα: Έρευνες για τον 47χρονο κατηγορούμενο για βιασμό-Συγκλονίζει η κατάθεση της 34χρονης (video)

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Κέρκυρα για τον εντοπισμό του άνδρα, που όπως κατήγγειλε 34χρονη, την είχε απαγάγει, την κρατούσε φυλακισμένη σε καλύβα και τη βίαζε. Ο 47χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμούς βρετανίδων τουριστριών σε πολυετή κάθειρξη αλλά αποφυλακίστηκε πριν από 2 χρόνια με ευεργετική διάταξη.

Μέρα και νύχτα, από το πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία «σαρώνει» την ευρύτερη περιοχή του Κάβου στη νότια Κέρκυρα, προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει τον φερόμενο ως δράστη απαγωγής και βιασμού μίας 34χρονης γυναίκας.

Η γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της το πρωί της Πέμπτης. Ο σύζυγός της είχε ενημερώσει την αστυνομία για την εξαφάνιση το πρωί της Παρασκευής ενώ η 34χρονη έδωσε σημεία ζωής το πρωί του Σαββάτου, καταγγέλλοντας έναν 47χρονο, ο οποίος είχε κοιμηθεί δύο βράδια πριν στο σπίτι του ζευγαριού, ως τον απαγωγέα και βιαστή της.

Σύμφωνα με την κατάθεση της γυναίκας στην Αστυνομία, ο 47χρονος την είχε φυλακίσει για δύο ημέρες σε καλύβα σε δασώδη περιοχή και τη βίασε επανειλλημένα με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου.

Ο φερόμενος ως δράστης, είχε καταδικαστεί το 2012 για το βιασμό 6 τουριστριών από τη Μ. Βρετανία σε 56 χρόνια κάθειρξη, ωστόσο, το 2018, αποφυλακίστηκε πρόωρα εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Κάτοικοι της περιοχής, αντιδρούν για το στίγμα που χρεώνεται ο Κάβος, όταν οι βρετανικές ταμπλόιντ εφημερίδες χρησιμοποίησαν το χαρακτηρισμό για τον καταδικασθέντα για σωρεία βιασμών, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία θα έπρεπε να είχε αντιμετωπίσει από την αρχή διαφορετικά την υπόθεση και να μην αποφυλακιστεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ο 47χρονος.

Αστυνομικές πηγές υπογράμμιζαν στην ΕΡΤ ότι ο φερόμενος ως δράστης γνωρίζει καλά την περιοχή, έχει συνηθίσει την απομόνωση ενώ την προηγούμενη φορά που είχε συλληφθεί, είχε βρεθεί μετά από μέρες να κοιμάται πάνω σε ένα δέντρο.

Σε δηλώσεις του πέρσι, μετά το σάλο που προκλήθηκε στη Μ. Βρετανία όταν αποφυλακίστηκε πρόωρα, είχε δηλώσει μετανοιωμένος λέγοντας ότι δεν έχει χρήματα και εισόδημα, δεν μπορεί να βρει δουλειά και πως έχει απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά.

Στην 34χρονη έγινε ιατροδικαστική εξέταση από τον παθολογοανατόμο του νοσοκομείου, ενώ η αστυνομία έχει στήσει μπλόκα σε πολλές περιοχές του Κάβου και των γύρω χωριών στην προσπάθεια να εντοπίσει και να συλλάβει τον 47χρονο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Γ. Ανδριώτης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος