Κερατέα: Οικολογική καταστροφή — Χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους (video)

Στην Κερατέα, η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Μαρκάτι μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες τέθηκε υπό έλεγχο. Το εφιαλτικό σενάριο εξάπλωσης της φωτιάς στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου μπορεί να μην επιβεβαιώθηκε, όμως οι κάτοικοι έζησαν τον τρόμο βλέποντας τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών τους.

Περιουσίες κινδύνεψαν να χαθούν. Η φωτιά στους οικισμούς Αγ. Κωνσταντίνο και Μαρκάτι Κερατέας πέρασε από τις αυλές των σπιτιών. Στον οικισμό Συντερίνα οι φλόγες εισέβαλλαν και σε σπίτια.

Κάποιοι κάτοικοι δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Συγκινητικό είναι το βίντεο που δείχνει  άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ να παίρνουν αγκαλιά μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ήταν ανήμπορη να περπατήσει, και να την οδηγούν σε ασφαλές σημείο.

Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη. Η εικόνα από το καμένο δάσος αποκαρδιωτική.

Όλο το βράδυ επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, ο στρατός , εθελοντές, προσπάθησαν και κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά και απετράπη η επέκτασή της στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου.

Ο φόβος όλων είναι ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Από νωρίς το πρωί εναέρια μέσα επιχειρούν συνεχώς, σβήνουν μικροεστίες, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και υδροφόρες παραμένουν σε επιφυλακή.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Σκανδάλη, Ελίνα Κολύβα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος