Καινοτομία και «Εικονική Επιχείρηση» ως εκπαιδευτικό πεδίο

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να στήσουν τη δική τους επιχείρηση και ζήσουν μια  πραγματική επιχειρηματική εμπειρία, μίλησε ο πρόεδρος του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece»,  Xρήστος Τσάγκος στην εκπομπή «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», με τον Φάνη Παπαθανασίου και την Μάριον Μιχελιδάκη.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Τσάγκο «εδώ και μερικά χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα καινοτομίας στην Ελλάδα.  Γίνονται διαγωνισμοί καινοτομίας, υπάρχουν θερμοκοιτίδες νέων επιχειρήσεων, επενδυτικές ομάδες που βοηθούν τους νέους να κάνουν τις ιδέες τους αληθινές εταιρίες.  Το πρόγραμμα “Εικονική Επιχείρηση” δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να ξεκινήσουν την επιχειρηματική διαδικασία νωρίτερα, από τα σχολικά χρόνια, ώστε μετά να ενταχθούν δυναμικά σ’ αυτό το αναπτυσσόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας».

Στο στούντιο ήταν και η καθηγήτρια του Α’ Λυκείου Αρσακείου Ψυχικού, υπεύθυνη επιχειρηματικότητας,  Αγγελική Ζήση. Εφαρμόζει εδώ και οκτώ χρόνια το πρόγραμμα του οργανισμού «Εικονική Επιχείρηση» και πριν από λίγες μέρες κατέκτησε πανευρωπαϊκό βραβείο για το έργο της στην προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Η πρώην μαθήτριά της και νυν φοιτήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Άννα Λουϊζίδη, δήλωσε ότι η συμμετοχή της στο πρόγραμμα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή της να ακολουθήσει οικονομικές σπουδές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος