Καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ: Στα δικαστήρια για την επίθεση των ΜΑΤ το 2014

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτίριο 2, αίθουσα 3, καλεί για τις 10πμ της Δευτέρας 30 Νοεμβρίου, η «Πρωτοβουλία για τη δικαίωση των αγωνιζόμενων καθαριστριών», όπου εκδικάζεται υπόθεση του 2014.

Στο σχετικό κάλεσμα υπενθυμίζεται η υπόθεση και συγκεκριμένα η πρωτοβουλία αναφέρεται στην επίθεση που έγινε στις 10 Ιουλίου 2014, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, από τα εναντίον των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ.
Ακολούθως, οι καθαρίστριες Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα, τραυματίστηκαν και υπέβαλαν μήνυση στον αστυνομικό Τσοκαναρίδη, ο οποίος με τη σειρά του κατέθεσε εναντίον τους μήνυση εναντίον τους για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση.

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία, που στην ίδια ανακοίνωση καταφέρεται εναντίον όλων των μνημονιακών πολιτικών: «Οι συνέπειες της αστυνομικής βίας στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες είναι η συναδέλφισσα Βάσω Γκόβα για μεγάλο διάστημα να υποφέρει από ανυπόφορους πόνους στα πλευρά και δύσπνοια ενώ η Ευαγγελία Αλεξάκη μετά από το σοβαρό τραυματισμό της είναι αδύνατο να εργαστεί και χρειάζεται να χειρουργηθεί».

Τα αιτήματα της συγκέντρωσης είναι «να πάψει κάθε δίωξη κατά των αγωνιζόμενων καθαριστριών και ηπαραδειγματική τιμωρία του άνδρα των ΜΑΤ που χτύπησε την Ευαγγελία Αλεξάκη και Βάσω Γκόβα».

Φωτο: αρχείο ΑΠΕ/ΜΠΕ, Ορέστης Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος