Κατεπείγουσα έρευνα για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή

Κατεπείγουσα έρευνα για την υπόθεση του 14χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής, 8 Ιουλίου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι που ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση.

Ήδη στο θέμα έχουν εμπλακεί έξι συμμαθητές του 14χρονου, τους οποίους ο αυτόχειρας κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά “Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους“.

Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να διευκρινίσει εάν η αυτοκτονία του 14χρονου σχετίζεται με εκφοβισμό και κακοποίησή του -bullying- από τους συγκεκριμένους συμμαθητές του ή άλλους και να εντοπίσει, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε υπαίτιο ώστε να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.

Στις σημειώσεις που κατέγραφε στο προσωπικό του ημερολόγιο αναζητούν οι αρχές τους λόγους που οδήγησαν τον 14χρονο μαθητή να δώσει τέλος στη ζωή του. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές και σύμφωνα με τα όσα είχε εκμυστηρευτεί στο «χαρτί» δεχόταν ψυχολογική βία από συμμαθητές και φίλους, χωρίς όμως να τους κατονομάζει. Στην τελευταία του σημείωση στο ημερολόγιο, ζητάει χίλια συγνώμη από τους γονείς του και τον αδελφό του, τονίζει πως τους αγαπάει πάρα πολύ αλλά δεν αξίζει να ζει μόνο γι΄αυτούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος