Κατατέθηκε στη βουλή η τροπολογία για την μονιμοποίηση των πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό της πυροσβεστικής αυτοδίκαια μετά από παράταση 3 ετών.
Από τους 4.000 πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, οι περίπου 2.000 ζητούν να μονιμοποιηθούν, σύμφωνα με τον νόμο, ενώ οι υπόλοιποι την ανανέωση των συμβάσεών τους.Το πρωί οι πυροσβέστες βρέθηκαν έξω από τη βουλή σε νέο συλλαλητήριο.
Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι 3 έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται.
Προβλέπεται επίσης ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας. Επίσης ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός πυροσβέστη αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ -ΜΠΕ
Φωτό:Euroknissi
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος