Καταδίωξη “βαρώνων” ναρκωτικών από Λιμενικό – FRONTEX στην Λέσβο

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος ανοικτά της Λέσβου μετά τον εντοπισμό ύποπτου σκάφους που μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νωρίς το πρωί είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν πλωτά και εναέρια μέσα του λιμενικού καθώς και σκάφη της Frontex, για τον εντοπισμό ύποπτου φουσκωτού σκάφους καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι μεταφέρει ναρκωτικές ουσίες.

Εικάζεται ότι το φουσκωτό είχε ξεκινήσει από την Αλβανία προς την Τουρκία για να μεταφέρει ναρκωτικά. Οι τουρκικές αρχές φέρεται να το εμπόδισαν να εισέλθει στα τουρκικά ύδατα και έτσι άρχισε η καταδίωξη από τις ελληνικές λιμενικές αρχές.

Αεροσκάφος του Λιμενικού στο οποίο επέβαιναν μέλη της ομάδας υποβρυχίων αποστολών του Σώματος, έκανε χρήση πυρών στην μηχανή του σκάφους, για να το ακινητοποιήσει αφού ο χειριστής του αρνείτο να υπακούσει στις εντολές και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.

Τελικά το σκάφος λίγο μετά το μεσημέρι εντοπίσθηκε δυτικά της Λέσβου στην ευρύτερη περιοχή του Σιγρίου όπου μετά από καταδίωξη κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν ανοιχτά της Χίου και γύρω στις 11 το βράδυ αναμένεται να οδηγηθεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μαζί με τους 3 επιβαίνοντες, μάλλον αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι και θα οδηγηθούν στο λιμεναρχείο.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι και οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό τυχόν άλλων σκαφών που μπορεί να συνόδευαν το φουσκωτό. Στις έρευνες συμμετέχουν συνολικά δέκα πλωτά σκάφη του λιμενικού και της Frontex.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Σπυριδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος