Κανονικά τελικά το take away – Γιατί έγινε άρση του μέτρου – Πολιτική αντιπαράθεση

Την κανονική λειτουργία της διαδικασία παραλαβής από το κατάστημα (take away) από τις επιχειρήσεις εστίασης, φούρνους και ζαχαροπλαστεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αποφάσισε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Κανονικά τελικά το take away – Γιατί έγινε άρση του μέτρου – Πολιτική αντιπαράθεση«H κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα» δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Κανονικά τελικά το take away – Γιατί έγινε άρση του μέτρου – Πολιτική αντιπαράθεσηΤο θέμα σχολιάστηκε επικριτικά από την αξιωματική αντιπολίτευση. «Το σημερινό αδιανόητο αλαλούμ με την εστίαση και το take away, το οποίο η κυβέρνηση απαγόρευσε και, εν τέλει, επέτρεψε δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες, είναι ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της εστίασης, πνιγμένοι στην απόγνωσή τους, δεν έχουν απέναντί τους κυβέρνηση, αλλά περιφερόμενο θίασο» σχολίασε και πρόσθεσε πως «ίσως την απάντηση για το τι ισχύει τελικά για την εστίαση και το take away να μπορεί να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ικαρία».

Το ζήτημα έγινε αντικείμενο έντονου σχολιασμού και στο χώρο των social media.

«Η δυνατότητα να βλέπεις ότι κάτι είναι λάθος και να το διορθώνεις όσο πιο γρήγορα γίνεται δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη. Αδυναμία είναι η επιμονή στο λάθος για λόγους επικοινωνίας. Εμείς κάναμε λάθος και το διορθώσαμε πριν γίνει ζημιά. Αφήστε τώρα τους γνωστούς να γκρινιάζουν». Απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, απαντώντας σε σχόλια χρηστών.

Ο κ. Γεωργιάδης, λίγο νωρίτερα είχε γράψει: «Συγγνώμη για την αναστάτωση αλλά αυτό το μέτρο που αποφασίστηκε χθες υπό τις προτάσεις της επιτροπής δεν μπορούσε πρακτικά να υλοποιηθεί. Ασφαλώς πρέπει να τηρούνται από όλους όμως τα υγειονομικά μέτρα».

«Μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση.Το πρωί απαγορεύεται το take away, το μεσημέρι επιτρέπεται», ανέφερε σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής. «Ο αρμόδιος υπουργός ζητά τα κλειδιά των μαγαζιών, και μετά αρχίζει τις συγγνώμες. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κουράγιο να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φωνάζει μερικούς φίλους του για να τους πει ότι όλα καλά. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και οι εργαζόμενοι με ανεργία» σημειώνει και προσθέτει: «Να σοβαρευτούν επιτέλους. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν το τι πρέπει να γίνει».

Το ΜέΡΑ25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη κατηγόρησε την κυβέρνηση και ιδιάτερα τον Υπουργό Ανάπτυξης ότι «η διαχείριση της πανδημίας, έχει φύγει από το στάδιο όπου οι πολίτες δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, κι έχει περάσει στο στάδιο όπου δεν ξέρουν τι θα τους έχει συμβεί στο διαφημιστικό διάλειμμα ανάμεσα σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη». Μέσα σε λίγες ώρες, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης, «κάναμε binge watch την κωμική σειρά «τα νέα μέτρα για το take away”, με τις συνεχείς σεναριακές ανατροπές «αναστέλλεται/αναστέλλεται ολίγον/να ζήσουμε να το θυμόμαστε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος