Κάλεσμα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών προς τους ιδιώτες γιατρούς (video)

“Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απηύθυνε κάλεσμα από χθες το απόγευμα 9/3 στους ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς, να συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια για αντιμετώπιση της επιθετικής αύξησης κρουσμάτων και ασθενών Covid-19 στην Αττική”, επισήμανε ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Συλλόγου και Περιφερειάρχης Αττικής, στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. “Καλώ τους συναδέλφους μου να δώσουν ηχηρό παρόν”, είπε χαρακτηριστικά.

Ήδη από χθες το απόγευμα δεκάδες γιατροί έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον επισήμανε ο κ. Πατούλης και τόνισε ότι οι ιδιώτες γιατροί από τον περασμένο Μάρτιο, έχουν συμβάλει ως “ανάχωμα” στους νοσοκομειακούς γιατρούς, εξυπηρετώντας περιστατικά της Covid-19 με ελαφρά συμπτώματα.

Ταυτόχρονα επισήμανε, ότι υπάρχει ευέλικτος τρόπος για να συμβάλει ένας ιδιώτης γιατρός στην καταπολέμηση της πανδημίας, επιλέγοντας συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, ή την ενίσχυση εφημεριών.

Επιπλέον, ως περιφερειάρχης Αττικής ενημέρωσε ότι η περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διενεργεί ευρύτατα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό για να ανακοπεί η αλυσίδα της μεταδοτικότητας.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε πως όταν αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, η περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στην πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος