Πάλεψαν με την Covid – Ο ιός δεν είναι ανίκητος (video)

Άνθρωποι που πάλεψαν με τον κορονοϊό και βγήκαν νικητές μιλούν στην ΕΡΤ και συγκλονίζουν με τις μαρτυρίες τους. Άλλοι με λιγότερα και άλλοι με πιο έντονα συμπτώματα, όλοι τονίζουν την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων.

Σε έναν από τους τακτικούς ελέγχους της ΕΡΤ για τον κορονοϊό, η δημοσιογράφος Τίνα Μιχαηλίδου, αν και ασυμπτωματική, διεγνώσθη θετική στον ιό.

Μπήκε σε κατ’ οίκον περιορισμό και έγιναν εκτεταμένα τεστ στο προσωπικό, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Καθοριστικό ρόλο για τη μη διασπορά του ιού είχε η αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Αν και συνηθισμένος σε αγώνες, ο διεθνής βολεϊμπολίστας Ανδρέας Ανδρεάδης έδωσε τη μάχη της ζωής του, με αντίπαλο τον κορονοϊό.

Νεφροπαθής η μητέρα της Αντωνίας Κουδούνη, νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Καθημερινά την επισκέπτεται για να τη δει από μακριά, έστω για λίγα λεπτά, πίσω από ένα τζάμι.

Ο φόβος μιας ανεξέλεγκτης πορείας της νόσου τυραννάει τους ασθενείς, όσο και τους συγγενείς τους που περιμένουν ο ιός να κάνει τον κύκλο του χωρίς επιπτώσεις.

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος