Ηλεκτρονικά αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδας διέρρευσαν οι Anonymous – ΤτΕ: Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί

Μετά την επίθεση του περασμένου Σαββάτου που οδήγησε στην παύση λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των πλειστηριασμών αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδας, οι χάκερ Anonymous Greece έδωσαν στην δημοσιότητα σύνδεσμο που παραπέμπει όπως ισχυρίζονται, σε ηλεκτρονικά αρχεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Οι χάκερ είχαν προειδοποιήσει για τη συγκεκριμένη ενέργεια με μήνυμά τους στο Facebook που έγραφε: «Αρχεία 10 GB από κυβερνητικούς servers θα γίνουν διαρροή αύριο. Θα ανεβάσουμε links για το κατέβασμα τους. Έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα κατεβάσει».

Στο μήνυμά τους οι Anonymous αναφέρουν ότι οι διαρροές θα γίνονται προσβάσιμες μέρα με τη μέρα, λόγω του μεγάλου μεγέθους των αρχείων. Όπως υποστηρίζουν, τα αρχεία προέρχονται από την κυβερνοεπίθεση του περασμένου Σαββάτου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Τράπεζα της Ελλάδας: Παντελώς ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί

Η Τράπεζα της Ελλάδας σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς καθώς τα συγκεκριμένα αρχεία είναι προσβάσιμα από οποιοδήποτε χρήστη και είναι ήδη διαθέσιμα στον ιστότοπό της, αφού πρόκειται για κοινής λήψης πληροφορίες.

“Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος