Ιατρικό ανακοινωθέν: Διασωληνωμένη στη ΜΕΘ παραμένει η Κική Δημουλά (video)

Στη εντατική ιδιωτικού νοσοκομείου νοσηλεύεται η Κική Δημουλά, με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού. Η 89χρονη πολυβραβευμένη ποιήτρια παραμένει σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του Θεραπευτηρίου, νοσηλεύεται από τις 2 Φεβρουαρίου, με χρόνια Αναπνευστική ανεπάρκεια. Στις 12 Φεβρουαρίου, λόγω επιδείνωσης της αναπνευστικής της λειτουργίας μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και παραμένει διασωληνωμένη.

Νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν θα εκδοθεί εφόσον υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην πορεία της νόσου και κριθεί απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον θεράποντα ιατρό της Κικής Δημουλά, ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση της υγείας της και της ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Χθες το βράδυ επισκέφθηκαν το Θεραπευτήριο οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας και Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας της απο τους θεράποντες γιατρούς.

Η 89χρονη σπουδαία ποιήτρια, ακαδημαϊκός και πολυβραβευμένη Κική Δημουλά, είναι γνωστή και ιδιαίτερη αγαπητή για την αναγνωρισιμότητα της ποίησης της που άνθισε στο έδαφος της καθημερινότητας, της γυναίκας, της συναισθηματικής απώλειας, της ματαίωσης.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος