Η ομορφιά της Ρουάντα μέσα από τα μάτια μιας Ελληνίδας

Η Κέλλυ Ηρακλή είναι μία Ελληνίδα, μητέρα δύο μικρών παιδιών, που βρέθηκε στη Ρουάντα, ξεκινώντας μία εντελώς νέα ζωή και καριέρα. 

Η ίδια ήταν στρατιωτικός – νοσηλεύτρια στην Ελλάδα και παραιτήθηκε για να ζήσουν οικογενειακώς στο Μόναχο, την πρώτη στάση του ταξιδιού τους, πριν τη Ρουάντα.

Μετακόμισε από το Μόναχο της Γερμανίας, με την οικογένειά της, στο Κιγκάλι, το Μάρτιο του 2020, λίγο πριν από το μεγάλο lockdown στη χώρα.

Η Ρουάντα, είναι ένα μικρό κράτος 12 εκατομμυρίων, (το 1/5 περίπου της Ελλάδας) στα νοτιοανατολικά της ηπείρου και συνορεύει με την Ουγκάντα, την Τανζανία, το Κονγκό και το Μπουρουντί.

Στη Ρουάντα, όπως και σε πολλές χώρες της Αφρικής αυτή τη στιγμή, ανθεί η επιχειρηματικότητα. Η ζωή εκεί είναι ήρεμη, πολύχρωμη και ασφαλής, υπογραμμίζει η ίδια.

Τα πάντα είναι καταπράσινα και οι ρυθμοί χαλαροί. Η χώρα είναι στις 10 καλύτερες διεθνώς στην ισότητα των δυο φίλων – μαζί με Σουηδία, Δανία κλπ. Και ο δείκτης εγκληματικότητας χαμηλότερος από της Ελλάδας.

Ο καιρός είναι ιδανικός. Δεν έχει ποτέ κρύο, ούτε υπερβολική ζέστη. Θυμίζει ένα αέναο, δροσερό καλοκαιράκι. Όλα είναι πεντακάθαρα, δεν υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους. Οι πλαστικές σακούλες έχουν απαγορευτεί στη χώρα από το 2008 ενώ γίνεται προσπάθεια να απαγορευτούν κάποια στιγμή και άλλα πλαστικά μιας χρήσεως όπως τα καλαμάκια.

Η Ρουάντα έκανε επίπονες και επίμονες προσπάθειες να περιορίσει την πανδημία στη χώρα, με αυστηρά μέτρα από την πρώτη μέρα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από το Μάρτιο ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 7μμ και 10μμ ανάλογα τα κρούσματα, οι μάσκες υποχρεωτικές παντού, το ίδιο και το πλύσιμο τον χεριών πριν μπεις σε οποιοδήποτε μαγαζί ή δημόσια υπηρεσία. Τα κρούσματα κατάφεραν έτσι να κρατηθούν χαμηλά το μεγαλύτερο διάστημα, τώρα είναι στα 200 περίπου την ημέρα με 2-3 θανάτους ημερησίως.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος