Η Google ετοιμάζει διαγραφή αρχείων σε όσους έχουν ξεπεράσει το όριο του αποθηκευτικού τους χώρου

Έπειτα από πέντε χρόνια προσφοράς απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου απο τη Google αλλάζει η πολιτική για τον αποθηκευτικό χώρο.  Η αλλαγή θα λάβει χώρα την 1η Ιουνίου του 2021. Το όριο του αποθηκευτικού χώρου θα είναι τα 15GB. 
Πέρα απο την αλλαγή αποθήκευσης η Google εισάγει και μια νέα πολιτική, διαγραφής των δεδομένων ανενεργών λογαριασμών που δεν έχουν συνδεθεί για τουλάχιστον δυο χρόνια. Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται με μία σχετική ασάφεια ότι αν οι χρήστες είχαν ξεπεράσει το αποθηκευτικό όριό τους τα τελευταία δύο χρόνια, τότε τα αρχεία θα διαγραφούν.

Οι φωτογραφίες και τα έγγραφα που έχουν ανέβει πριν την 1η Ιουνίου, δεν θα μετρήσουν έναντι του 15GB ορίου. Ο τερματισμός του απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου για αρχεία αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα.

Η Google ετοιμάζει διαγραφή αρχείων σε όσους έχουν ξεπεράσει το όριο του αποθηκευτικού τους χώρου

Η αιτιολογία της Google για μια τέτοια απόφαση, είναι ότι ήδη προσφέρει περισσότερο αποθηκευτικό χώρο από άλλους, 15GB δωρεάν σε σχέση με τα 5GB της Apple.

Η ανακοίνωση της Google:

«Αγαπητέ χρήστη Google,Θα θέλαμε να σας να σας ενημερώσουμε ότι πρόσφατα ανακοινώσαμε νέες πολιτικές αποθηκευτικού χώρου για Λογαριασμούς Google που χρησιμοποιούν τα προϊόντα Gmail, Google Drive (συμπεριλαμβανομένων αρχείων των Εγγράφων Google, των Υπολογιστικών φύλλων, των Παρουσιάσεων, των Σχεδίων, των Φορμών και του Jamboard) ή/και τις Φωτογραφίες Google Photos οι οποίες μας βοηθούν να συμμορφωθούμε με τις πρακτικές του κλάδου. Δεδομένου ότι έχετε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ένα ή περισσότερα από αυτά τα προϊόντα στον αποθηκευτικό χώρο του Λογαριασμού σας Google, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις νέες πολιτικές εγκαίρως πριν τεθούν σε ισχύ στις 1 Ιουνίου 2021.

Ακολουθεί μια σύνοψη των νέων πολιτικών. Ανατρέξτε στο άρθρο του Κέντρου βοήθειας για μια πλήρη λίστα των αλλαγών.

Σύνοψη των νέων πολιτικών (σε ισχύ από τις 1 Ιουνίου 2021):

• Εάν είστε ανενεργοί για 2 έτη (24 μήνες) στο Gmail, το Drive ή τις Φωτογραφίες, μπορεί να διαγράψουμε το περιεχόμενο στα προϊόντα στα οποία είστε ανενεργοί. Τα μέλη του Google One που βρίσκονται εντός του ορίου του αποθηκευτικού τους χώρου και ο λογαριασμός τους είναι σε καλή κατάσταση δεν θα επηρεαστούν από αυτήν τη νέα πολιτική αδράνειας.

• Εάν υπερβαίνετε το όριο του αποθηκευτικού σας χώρου για 2 έτη, μπορεί να διαγράψουμε το περιεχόμενό σας στα προϊόντα Gmail, Drive και τις εφαρμογές.Τι σημαίνει αυτό για εσάς:

• Δεν θα επηρεαστείτε από αυτές τις αλλαγές, εκτός εάν είστε ανενεργοί ή υπερβαίνετε το όριο του αποθηκευτικού σας χώρου για 2 έτη. Καθώς αυτή η πολιτική τίθεται σε ισχύ στις 1 Ιουνίου 2021, το συντομότερο που θα μπορούσε να επιβληθεί είναι από την 1η Ιουνίου 2023.

• Μετά τις 1 Ιουνίου 2021, εάν είστε ανενεργοί ή υπερβείτε το όριο του αποθηκευτικού χώρου, θα σας στείλουμε υπενθυμίσεις και ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εκ των προτέρων και πριν από τη διαγραφή τυχόν περιεχομένου.

• Ακόμα κι αν είστε ανενεργοί ή υπερβείτε το όριο του αποθηκευτικού χώρου για μία ή περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες και το περιεχόμενο διαγραφεί, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να συνδεθείτε.

• Σημείωση: Οι πολιτικές αδράνειας και υπέρβασης ορίου αποθηκευτικού χώρου θα ισχύουν μόνο για χρήστες των εκδόσεων των υπηρεσιών Google για καταναλωτές. Οι πολιτικές για τα Google Workspace, G Suite for Education και G Suite για ΜΚΟ δεν αλλάζουν προς το παρόν και οι διαχειριστές θα πρέπει να ανατρέξουν στο Κέντρο βοήθειας διαχειριστή για πολιτικές αποθηκευτικού χώρου που σχετίζονται με τις συνδρομές τους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος