Η ΕΡΤ στηρίζει τη δωρεά Μυελού των Οστών

Η ΕΡΤ συνεχίζει να στηρίζει την δράση της δωρεάς Μυελού των Οστών, καλώντας όσους ενδιαφέρονται να εγγραφούν ως εθελοντές δότες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Be my Hero (Γίνε ο Ήρωας μου). Η εν λόγω δράση ξεκίνησε στις 8 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου. Ήδη οι άνθρωποι της ΕΡΤ αναδεικνύουν την ευαισθησία τους και εγγράφονται ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Τι είναι ο Μυελός των Οστών;

Δωρεά Μυελού των Οστών σημαίνει χαρίζω αίμα. Ο Μυελός των Οστών είναι το «εργοστάσιο» παραγωγής αίματος του οργανισμού και βρίσκεται στα οστά της λεκάνης. Δεν έχει καμία σχέση με το νωτιαίο μυελό. Κάθε χρόνο, η ζωή χιλιάδων ανθρώπων απειλείται από καρκίνο του αίματος -όπως η λευχαιμία- και η μεταμόσχευση Μυελού των Οστών είναι η μόνη ελπίδα για τους ασθενείς.

Η ΕΡΤ στηρίζει τη δωρεά Μυελού των Οστών

Πώς μπορώ να γίνω Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών;

Αν είστε 18-50 ετών και σε καλή κατάσταση υγείας, συμπληρώνετε την Αίτηση Εγγραφής Εθελοντή Δότη, δίνετε δείγμα σάλιου σε μια μπατονέτα, και καταχωρείστε στην Εθνική και Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Αν βρεθείτε συμβατός, τότε θα ειδοποιηθείτε προκειμένου να γίνει νέα επιβεβαίωση της επιθυμίας σας να γίνετε δότης.

Η διαδικασία δωρεάς Μυελού των Οστών, για το σύνολο σχεδόν των περιπτώσεων, είναι παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας. Η δωρεά Μυελού των Οστών είναι ακίνδυνη, ασφαλής και ανώδυνη για τον δότη.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε στη σχετική ιστοσελίδα

Ημερομηνίες: 8, 9 και 10 Νοεμβρίου

Τοποθεσία: Ραδιομέγαρο ΕΡΤ (Λ. Μεσογείων 432)

Ώρες: 9:30 με 16:30

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος