Η μάσκα στους ναούς να μην αποτελέσει πηγή όξυνσης -Τι είπε για τα μέτρα ο ιερωμένος του Αγ. Νικολάου στον Πειραιά (video)

H υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των ναών για πιστούς και ιερείς και η διενέργεια τεστ δύο φορές την εβδομάδα για το προσωπικό και τους ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί πυροδοτεί νέες συζητήσεις σε σχέση με την εφαρμογή του μέτρου. Από τη χρήση rapid τέστ έχουν εξαιρεθεί οι προσερχόμενοι πιστοί.

Την πλήρη τήρηση των μέτρων ανάσχεσης της διασποράς της πανδημίας στους ιερούς ναούς επισημαίνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, αναφορικά με τη δημόσια συζήτηση και την πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την είσοδο στις εκκλησίες των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού χωρίς αρνητικό rapid test.

Από τον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου στον Πειραιά ο Πατήρ Ανδρέας υπογράμμισε στην ΕΡΤ  ότι δεν υπάρχει  λόγος το θέμα να εμπίπτει σε πολιτική αντιπαράθεση και όξυνση. Στο ναό έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ασφαλή προσέλευση και  τον εκκλησιασμό των πιστών. Αναφέρθηκε επίσης στη αυστηρή τήρηση των μέτρων προκειμένου να τελείται απρόσκοπτα  η τέλεση των μυστηρίων σε όλες τις ενορίες.

Στην ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου  τονίζεται σχετικά ότι «με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας» και προτρέπει πατρικά για εμβολιασμό, «σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

Ρεπορτάζ: Κωσταντίνος Στάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος