Η ανακοίνωση του Αττικού Πάρκου για τη θανάτωση των τζάγκουαρ (video)

Τα τζάγκουαρ (ιαγουάροι)βρέθηκαν ελεύθερα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το περασμένο Σάββατο, όταν μια αντιλόπη έσπασε με τα κέρατά της τη γυάλινη περίφραξη του χώρου. Όταν διαπιστώθηκε ότι τα δύο αιλουροειδή είχαν ξεφύγει από την περιοχή τους τέθηκε σε ισχύ το πρωτόκολλο ασφαλείας, το οποίος όμως δεν προβλέπει τακτική αναισθησίας για τέτοιου είδους ζώα, επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ζαν Ζακ Λεσουέρ, ένας εκ των ιδιοκτητών του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Η ανακοίνωση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο
«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο.

Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Προκόπης Αγγελόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος