H AΔΕΔΥ για την έξοδο από τα μνημόνια και τη ΔΕΘ

Τη θέση της για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ιθάκη, αλλά και τις δραστηριότητές της λόγω ΔΕΘ δημοσιοποίησε η ΑΔΕΔΥ.

Ως προς την ομιλία του πρωθυπουργού, αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο στην ιστοσελίδα της), ότι: “Η σκληρή λιτότητα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται.
Καμία έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει.

Με μια επικοινωνιακή φιέστα, που στήθηκε χθες (21/08/2018) στην Ιθάκη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να παραπλανήσει τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Τη στιγμή που τα μέτρα του 3ου και 4ου μνημονίου που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε είναι σε πλήρη εφαρμογή κι εξέλιξη (Νόμος – σφαγείο Κατρούγκαλου για τις συντάξεις, μείωση αφορολόγητου, αύξηση εισφορών, ΕΝΦΙΑ, αύξηση Φ.Π.Α., φοροληστεία κ.λ.π.), με επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθούν, ως άλλοι πολιτικοί δικολάβοι, να αντιστρέψουν τη ζοφερή πραγματικότητα με την άγρια λιτότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι κι όλοι οι πολίτες της χώρας μας”.

ΔΕΘ

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι: “Απέναντι σε αυτές επικοινωνιακές φιέστες, οι εργαζόμενοι θα δώσουν τη δική τους απάντηση με το παλλαϊκό συλλαλητήριο που οργανώνεται, με αφορμή τα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ., το Σάββατο 8 του Σεπτέμβρη, ώρα 18:00, στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα του Βενιζέλου, με κυρίαρχο αίτημα την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την κατάργηση των μέτρων όλων των μνημονίων”.

Yπενθυμίζεται ότι στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα, κάλεσε και η ΓΣΕΕ.

ΠΟΕΔΗΝ

Μία ημέρα νωρίτερα, η ομοσπονδία των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ) καλεί σε κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη και η ΑΔΕΔΥ αναφέρει σε οργανωτική εγκύκλιο που απέστειλε στις ομοσπονδίες – μέλη της: “Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαίο να στηρίξουμε με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών στελεχών το συλλαλητήριο που πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις 8:00π.μ. το οποίο θα ξεκινήσει από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (Κωνσταντινουπόλεως 49)”.

Σχετικές ειδήσεις:

ΠAME: Ξεχωριστή συγκέντρωση από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 8 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ

ΓΣΕΕ: Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ για τη δημόσια υγεία ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος