ΓΣΕΕ: Face Control σε παιδικούς σταθμούς με κονδύλια του ΕΣΠΑ

Ως “απαράδεκτη” χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ την “τακτική και πρακτική ιδιοκτητών ιδιωτικών παιδικών σταθμών, οι οποίοι εφαρμόζοντας ένα ιδιότυπο face control, απορρίπτουν αιτήσεις γονέων για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς, με το επιχείρημα ότι οι θέσεις έχουν καλυφθεί εδώ και εβδομάδες”.

Η συνομοσπονδία τονίζει πως: “Απορίας άξιον είναι πώς είναι δυνατόν να έχουν καλυφθεί οι θέσεις όταν μόλις χτες αργά το βράδυ ανακοινώθηκαν οι λίστες των δικαιούχων.
Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να παρατηρούνται τέτοιου είδους φαινόμενα, που κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή εκατοντάδων οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν παιδικό σταθμό για τα παιδιά τους, με τη χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ να αποτελεί για κείνους μοναδική σανίδα σωτηρίας.

Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα της κρίσης, της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και της κατάρρευσης μισθών και συλλογικών συμβάσεων, οι ιδιοκτήτες παιδικών σταθμών να κρατούν «reserve» θέσεις για γονείς που μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχαν κάποιο αποδεικτικό στα χέρια τους ότι ήταν δικαιούχοι”.

Τέλος, η ΓΣΕΕ “απαιτεί την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης από το Αρμόδιο Υπουργείο αλλά και την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α) που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ.

Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα οι καταγγελίες και οι πληροφορίες που θέλουν η επιλογή να γίνεται με κριτήριο το επιπρόσθετο του ΕΣΠΑ ποσό, που κάποιοι γονείς είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν «μαύρα».

Για τη Συνομοσπονδία αποτελεί μείζον ζήτημα εάν διαπιστωθεί ότι δίνονται ανέλεγκτα τα χρήματα του ΕΣΠΑ και για τη διερεύνηση του ζητήματος θα απευθυνθεί και στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος