Γρ. Ζαριφόπουλος: Δεν υπάρχει “κόφτης” στο 13033- Δωρεάν τα sms (audio)

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρης Ζαριφόπουλος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΗ ΠΑΡΕΑ» με τους Κατερίνα Σερέτη και Διονύση Χατζημιχάλη, για τη λειτουργία των SMS, τα προσωπικά δεδομένα και το αν υπάρχει χρέωση όταν στέλνουμε μήνυμα για μετακίνηση εν μέσω καραντίνας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ισχύει ότι ίσχυε ακριβώς στο πρώτο κύμα, όσον αφορά τα μηνύματα στο 13033. Έχει τη χρήση ενός αποκόμματος, όπως μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να γράψει σε μία κόλλα χαρτί τον λόγο της μετακίνησής του ή να συμπληρώσει τη φόρμα, έτσι μπορεί να το κάνει και από το 13033. Δεν κρατάμε τα μηνύματα αυτά. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να βάζουμε «κόφτη» σε κάποιο πολίτη. Βλέπουμε μόνο το σύνολο των μηνυμάτων. Δεν μπορούμε να δούμε δηλαδή αυτή τη στιγμή αυτά τα στοιχεία, πιθανώς να είναι προσωπικά στοιχεία ενός πολίτη». Ο σκοπός του 13033 ήταν να εξυπηρετήσει τους πολίτες να δηλώνουν εύκολα τον λόγο της μετακίνησής τους. Δεν υπάρχει διάθεση να ελέγξουμε τι κάνει ο κάθε πολίτης. Αν ψάχνουμε να βρούμε διάφορους τρόπους για να παρακάμψουμε τα μέτρα είναι λάθος. Δεν πρέπει να συγκεντρωνόμαστε σε σπίτια ή σε πάρτι. Πρέπει να περιοριστούμε, προκειμένου να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού».

Όσον αφορά στις πιθανές χρεώσεις στα SMS μετακίνησης, ο κ. Ζαριφόπουλος τόνισε: “Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει χρέωση στα μηνύματα στο 13033, ακόμα και αν ο πολίτης βλέπει αυτόματα ένα σχετικό μήνυμα, δεν ισχύει αυτό. Ξεκάθαρα σας λέω δεν υπάρχει καμία χρέωση στον πολίτη”.

Τέλος αναφορικά με το χθεσινό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην τηλεκπαίδευση, ο κ. Ζαριφόπουλος είπε ότι “στην περίπτωση της Webex υπήρχε πανευρωπαϊκό πρόβλημα στους servers της εταιρείας. Είναι κρίμα γιατί ο κόσμος ταλαιπωρείται. Αλλά δεν έχει να κάνει με τις δικές μας υποδομές, αλλά τα προβλήματα λύνονται και προχωράμε”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος