Γιώργος Λογοθετίδης: Ο πρώτος τερματοφύλακας και μετέπειτα πρόεδρος του Περαμαϊκού στο ert.gr

Σε εποχές που χαρακτηρίστηκαν από ρομαντισμό και αγάπη για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στα χωμάτινα γήπεδα της εποχής, παράλληλα με το σκληρό αγώνα στις βαριές δουλειές της ναυπηγοεπισκευατικής ζώνης του Περάματος, έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα ο Γιώργος Λογοθετίδης. Ήταν τερματοφύλακας στην ομάδα του Περαμαϊκού το 1953 (έτος ίδρυσης του σωματείου) και όταν κρέμασε τα γάντια του έγινε και πρόεδρός της.

Γιώργος Λογοθετίδης: Ο πρώτος τερματοφύλακας και μετέπειτα πρόεδρος του Περαμαϊκού στο ert.gr-Πότε ξεκινήσατε να παίζετε ποδόσφαιρο;

-Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο στις αλάνες του Πειραιά από 12 χρονών, τότε οι πιο πολλές ομάδες ήταν ανεξάρτητα σωματεία, αλλά επίσημα το 1953 στον Περαμαϊκό, με το πρώτο επίσημο δελτίο.

-Οι συνθήκες στα γήπεδα ποιές ήταν εκείνη την εποχή;

-Οι συνθήκες ήταν, ας μην το κουβεντιάζουμε καν, πιο πολλά ήταν τα χαλίκια παρά το χώμα. Εμείς παίζαμε στο γήπεδο του Άη Γιώργη κοντά στη θάλασσα.

-Η θέση σας ποιά ήταν;

Γιώργος Λογοθετίδης: Ο πρώτος τερματοφύλακας και μετέπειτα πρόεδρος του Περαμαϊκού στο ert.gr-Έπαιζα τερματοφύλακας και όλα ήταν μελανά γόνατα, γοφοί, αγκώνες.

-Τι σας έχει μείνει σαν ανάμνηση από εκείνη την περίοδο;

-Μου έχει μείνει ότι ο κόσμος έρχονταν στο γήπεδο, ήταν πιο οικογενειακό το κλίμα, δεν συνέβαιναν γεγονότα όπως αυτά της σημερινής εποχής με τη βία στα γήπεδα. Ο κόσμος που ερχόταν στο γήπεδο να μας δει να μας χειροκροτήσει, περνάγαμε πολύ ωραία.

-Κυριαρχούσε και στην ομάδα το τοπικό στοιχείο, Περαματιώτες και κυρίως εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη της περιοχής;

-Στην αρχή όλα τα παιδιά ήταν από το Πέραμα, όταν ανεβαίναμε σε άλλες κατηγορίες και από την Α’ Πειραιώς πήγαμε στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, τότε άρχισαν να γίνονται και μεταγραφές.

Γιώργος Λογοθετίδης: Ο πρώτος τερματοφύλακας και μετέπειτα πρόεδρος του Περαμαϊκού στο ert.gr-Μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής σας πορείας ασχοληθήκατε με τα διοικητικά της ομάδας;

-Στην αρχή έγινα γενικός αρχηγός και μετά πρόεδρος, η επιλογή να ασχοληθώ και σαν παράγοντας ήταν από την αγάπη για την ομάδα και μόνο, αφού ήταν επιζήμιο για τους παράγοντες. Υπήρξε οικονομική αιμορραγία δικιά μου. Αγωνίστηκα από το 1953 μέχρι το 1965 και μετά από δύο – τρία χρόνια το 1968 μέχρι περίπου το 1985 κάθησα στο τιμόνι της ομάδας.

-Μεταξύ της περιόδου που αγωνιστήκατε και της διοικητικής σας θητείας, ποιές ήταν οι αγωνιστικές διαφορές στο ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα;

-Η περίοδος που αγωνίστηκα με αυτή που ήμουν πρόεδρος είχε τεράστια διαφορά στο αγωνιστικό επίπεδο, άλλωστε όταν ήμουν πρόεδρος ο Περαμαϊκός ανέβαινε κατηγορίες, πηγαίναμε και παίζαμε και σε νησιά, πηγαίναμε και στην Κρήτη.

Γιώργος Λογοθετίδης: Ο πρώτος τερματοφύλακας και μετέπειτα πρόεδρος του Περαμαϊκού στο ert.gr-Γνωρίζω ότι δεν ζείτε στο λεκανοπέδιο της Αττικής, παρακολουθείτε τα νέα της ομάδας;

-Νομίζω ότι τον διαλύσανε τον Περαμαϊκό.

-Είχε αποσυρθεί από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Πειραιά, αλλά γίνεται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης. Αυτή τη χρονιά επανήλθε στην αγωνιστική δράση.

– Μακάρι να επανέλθει ήταν στολίδι για το Πέραμα, πηγαίναμε παντού και δεν είχαμε μανούρες και τέτοια. Στα ταξίδια ερχόταν και φίλαθλοι, κυρίως όταν η μετακίνηση γινόταν με λεωφορεία.

Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος