Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Χάρισε ένα σωσίβιο – σώσε μία ζωή

Συνεχίζοντας τις δράσεις τους στο προσφυγικό ζήτημα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, καλούν όσους/ες ενδιαφέρονται να συνδράμουν με υλικό τρόπο την προσπάθειά τους για την εξασφάλιση των αναγκαίων μέσων.

Όπως σχολιάζουν σε ενημερωτικό τους δελτίο: “Το 2015, 800.000 άνθρωποι, η πλειοψηφία τους Σύριοι πρόσφυγες, επέλεξαν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα από την Τουρκία με την ελπίδα να φθάσουν ζωντανοί στην Ελλάδα. Εκατοντάδες όμως έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ανταποκρινόμενοι σε αυτή την κρίση, για πρώτη φορά ξεκίνησαν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο στη θάλασσα στη Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Παρέχουν σωσίβια για τους ανθρώπους αυτούς κατά τη διάρκεια της διάσωσής τους, πριν μεταφερθούν στο πλοίο διάσωσης. Το σωσίβιο αυτό φουσκώνει αυτόματα όταν έρχεται σε επαφή με το νερό, κρατώντας τον άνθρωπο που το φοράει στην επιφάνεια.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα από τις αρχές Μαΐου έχουν διασώσει 23.000 ανθρώπους στη Μεσόγειο και 10.500 ανθρώπους στο Αιγαίο. Με €30, αγοράζεις ένα σωσίβιο“.

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Χάρισε ένα σωσίβιο – σώσε μία ζωή Μαρτυρία από το πεδίο

Έρνα Ριχνιέρσε, γιατρός των Γιατρών Χωρίς Σύνορα: «Όταν προσεγγίσαμε τη βάρκα το νερό κάλυπτε ήδη τους αστραγάλους των ανθρώπων. Αν καθυστερούσαμε μερικές ώρες, η βάρκα θα είχε βυθιστεί και οι άνθρωποι θα είχαν πνιγεί. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά από άλλες αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εδώ ξέρεις ότι αν δεν σώσεις τώρα αμέσως αυτούς τους ανθρώπους, θα πεθάνουν».

Πηγή: Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος