ΓΕΝΟΠ: Καταγγελία για κακοποιούς που υποδύονται “τεχνικούς” της ΔΕΗ

Τεχνικοί “μαϊμούδες” κυκλοφορούν και πραγματοποιούν “ελέγχους” στο εσωτερικό οικιών, αφού παραπλανήσουν τους πολίτες που κατοικούν σε αυτές.

Συγκεκριμένα η ΓΕΝΟΠ αναφέρει: “Τα φαινόμενα των κλοπών από κακοποιούς που υποδύονται τους τεχνικούς της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.

Καλούμε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί και καχύποπτοι κάθε φορά που επιτήδειοι ζητούν να ελέγξουν την εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση. Αυτός και μόνον είναι αρκετός λόγος για να υποψιαστούν ότι «κάτι δεν πάει καλά».

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς από τους τεχνικούς της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αρμοδιότητα να μπει στο σπίτι τους και σίγουρα οι δικοί μας τεχνικοί δεν το κάνουν όταν επεμβαίνουν για να αντιμετωπίσουν βλάβες.

Καλούμε τις διοικήσεις των εταιριών του Ομίλου ΔΕΗ να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών ώστε να σταματήσει η δράση των δήθεν τεχνικών που επιλέγουν, συνήθως ηλικιωμένους, για να τους εξαπατήσουν. Επίσης, στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσαν να επαναχορηγηθούν οι ειδικές κάρτες με τις οποίες ήταν εφοδιασμένοι παλαιότερα οι τεχνικοί των συνεργείων”.

Επίθεση στη Λάρισα

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με άλλη ανακοίνωσή της: “καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε συνεργείο συνάδελφων τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας όταν μετέβη εκεί προκειμένου να εκτελέσει εντολή αποκοπής ρεύματος.

Επειδή η συγκεκριμένη απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων από θερμόαιμους Ρομά δεν είναι η πρώτη, επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα επεισόδια.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων τεχνικών και ζητά από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία πρόσφατα ορθώς παρενέβη για ανάλογο περιστατικό στο Ηράκλειο Κρήτης, να συνεχίσει να λαμβάνει τα δέοντα μέτρα για την προστασία των συναδέλφων προκειμένου να εργάζονται με ασφάλεια και χωρίς να κινδυνεύουν από «νταήδες»”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος