Gamers και σχεδιαστές από όλο τον κόσμο στην Αθήνα (video)

Σχεδιαστές παιχνιδιών, προγραμματιστές, gamers, συναντήθηκαν και φέτος στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Global Game Jam, σε ένα τριήμερο γεμάτο καινοτομία και διασκέδαση.

Δοκίμασαν τη δημιουργικότητά τους κι έφτιαξαν μέσα σε 48 ώρες ψηφιακά δημιουργήματα βασισμένα σε ένα κοινό θέμα, που δόθηκε από την οργανωτική επιτροπή στην Καλιφόρνια. 48 ώρες, 100 χώρες, 7.500 χιλιάδες παιχνίδια, περισσότεροι από 40 χιλιάδες συμμετέχοντες.

Το GGJ που φέτος κλείνει τα δέκα του χρόνια, πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά στην Αθήνα, στη Διπλάρειο σχολή. Για ένα διήμερο χιλιάδες game developers σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε οργανωμένους χώρους και δημιουργούν παιχνίδια στη βάση ενός κοινού θέματος, το οποίο δίνεται από την κεντρική οργανωτική επιτροπή στην Καλιφόρνια.

Το θέμα για φέτος ήταν transmission, δηλαδή μετάδοση, και οι δημιουργοί “έπαιξαν” με το θέμα της μετάδοσης: πληροφορίας, δεδομένων, ήχου, την ψηφιακή μετάδοση, τη μετάδοση ισχύος.

Στόχος του GGJ είναι να βρεθούν μαζί προγραμματιστές, σεναριογράφοι, ηχολήπτες, γραφίστες και να δημιουργήσουν ένα βιντεοπαιχνίδι ή μη ψηφιακό παιχνίδι, όπως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή ένα παιχνίδι καρτών.

Ο σύγχρονος χώρος του ψηφιακού παιχνιδιού έχει ένα παγκόσμιο revenue της τάξης των 100 δις. Έχει ξεπεράσει ακόμα και το αντίστοιχο του κινηματογράφου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν ένα παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος, σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα, που σκοπό έχει να συμβάλει στην ενθάρρυνση της ομαδικότητας και της δημιουργικής σκέψης, ώστε να οδηγήσει σε μικρά αλλά καινοτόμα πειραματικά παιχνίδια.

Μέσα από τα GGJ οι συμμετέχοντες αναδεικνύουν τις ικανότητές τους, δημιουργούν συνεργασίες κι έχουν τη δυνατότητα να παράξουν προϊόντα τα οποία θα εκμεταλλευτούν εμπορικά ή θα αξιοποιήσουν για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στο φετινό GGJ της Αθήνας έλαβαν μέρος 21 ομάδες που δημιούργησαν ισάριθμα παιχνίδια. Φτιάχτηκαν πολλά παιχνίδια και φέτος. Μέσα σ` αυτά ήταν επιτραπέζια παιχνίδια, παιχνίδια VR, video games διαφόρων ειδών -όπως μυστηρίου, δράσης, 2D platformer.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν η ΕΡΤ και το Πρώτο Πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος