Γ. Τούντας: Η καθολική χρήση μάσκας είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο ενάντια στον κορονοϊό (video)

Η καθολική χρήση μάσκας είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο ενάντια στον κορονοϊό, δήλωσε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, κ. Γιάννης Τούντας, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τον ρυθμό αύξησης των θανάτων αλλά και των διασωληνωμένων στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής τόνισε πως η πανδημία είναι, προς το παρόν, μη αναστρέψιμη, ωστόσο, θα υπάρξει με βεβαιότητα εξομάλυνση της κατάστασης, μετά την εύρεση ενός αποτελεσματικού εμβολίου. Εξήγησε πως θα πρέπει να ελεγχθεί η έκταση της πανδημίας τους επόμενους μήνες, γεγονός που θα καταστεί εφικτό μόνο εάν αυστηροποιηθούν πανελλαδικά τα μέτρα.

Η θετικότητα των τεστ πανελλαδικά αυτή τη στιγμή, ανέρχεται σε ποσοστό 4%, όταν τον Ιούνιο αντιστοίχως ήταν το 1/1000%.  Η σημερινή εικόνα των κρουσμάτων, επισήμανε ο κ. Τούντας, αντανακλά τα δεδομένα των τελευταίων 15 ημερών, τα οποία αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά υποκρύπτουν και ένα ενδεχόμενο μελλοντικής πίεσης και δοκιμασίας του συστήματος υγείας.

Ο κ. Τούντας επισήμανε επίσης πως η χρήση της μάσκας αποτελεί το πιο αποτελεσματικό όπλο στη μάχη ενάντια στη διασπορά του ιού, καθώς, χάρις σε αυτήν, ορισμένες περιοχές του πλανήτη κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πανδημία. Τέλος, ανέφερε πως η 9η Νοεμβρίου κρύβει το ενδεχόμενο ενός καθολικού, πανελλαδικού lockdown, εάν δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση, μετά και τους νέους περιορισμούς που επιβλήθηκαν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος