Γ. Μαγιορκίνης: Η τήρηση των μέτρων εμπόδιο στην εξάπλωση και της μετάλλαξης του κορονοϊού (video)

Για την εξέλιξη της πανδημίας, μίλησε στα πλαίσια της συστηματικής ενημέρωσης, ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Αναφερόμενος στη διεθνή εικόνα στην εξέλιξη της πανδημίας δήλωσε πως έχουν καταγραφεί 90 εκατομμύρια διαγνώσεις εκ των οποίων τα 63 εκατομμύρια έχουν αναρρώσει. Επίσης αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων ανά 15.000 την ημέρα.

Ακολούθησε αναλυτική αναφορά στις ευρωπαϊκές χώρες και αναφέρθηκε πως στην Ελλάδα ο δείκτης θετικότητας, είναι κάτω από 4%, καλή εικόνα σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Στην Ελλάδα συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, ενώ σε σχέση με το Δεκέμβριο η μείωση των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 40%. Όμως, η κατάσταση στις ΜΕΘ εξακολουθεί να μένει επιβαρυμένη, σημείωσε. Προσέθεσε πως το σύστημα υγείας εξακολουθεί να αποσυμφορείται, αλλά τις τελευταίες δέκα ημέρες η αποσυμφόρηση έχει επιβραδυνθεί.

Αναφερόμενος στο μεταλλαγμένο στέλεχος, τόνισε πως τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και υγιεινής είναι αποτελεσματικά και μπορούν να σταματήσουν την εξάπλωσή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ