Γ. Γεωργαντάς: Δεν χρειάζονται πιστοποιητικό νόσησης οι εμβολιασμένοι

Σε διευκρινήσεις για το τι ισχύει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σε περίπτωση που κάποιος εμβολιασμένος νοσήσει, προχώρησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, οι εμβολιασμένοι δε χρειάζεται να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης. «Είναι αυτονόητο ότι δεν ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για εκείνον που νοσεί για τις ημέρες της νόσησης ή της ανάρρωσης. Διακόπτεται η ισχύς του κι επανέρχεται εκ νέου μετά την παρέλευση των ημερών της νόσησής του» τόνισε μιλώντας στον Σκάι.

Σημείωσε δε ότι αυτό δεν γίνεται αυτόματα με τη δήλωση του θετικού τεστ, καθώς τεχνικά δεν μπορεί να υποστηριχθεί, καθώς διαφέρουν οι μέρες νόσησης από ασθενή σε ασθενή.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε επίσης γνωστό ότι αύριο θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους σε χώρα της Ε.Ε ή σε άλλες 28 συνεργαζόμενες χώρες και έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα προκειμένου να δηλώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί και οι άνω των 60 ετών να γλιτώσουν το πρόστιμο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος