“Φυλλορροούν” τα ανθοπωλεία – “Χάθηκαν” οι εννιά στους δέκα γάμους

Ελάχιστα είναι τα ανθοπωλεία που έμειναν ανοιχτά μετά την κρίση στη Μαγνησία -μην ξεπερνώντας τα 20- ενώ τουλάχιστον άλλα τρία εκτιμάται ότι θα κλείσουν μετά και τη μείωση στο τζίρο τους λόγω του lock down και των άλλων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μάξιμος Ζάντζος, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και εκπρόσωπος των ανθοπωλών της Μαγνησίας.

«Φέτος χάσαμε το Πάσχα με το lockdown, επίσης τον Μάιο και τον Ιούνιο ενώ συνεχώς έχουμε ακυρώσεις για γάμους, ειδικά από το εξωτερικό. Επιπλέον με τα μέτρα από τα 300 άτομα καλεσμένων σε ένα γάμο πήγαμε στους 50 και πλέον θα έχουμε κι άλλες αναβολές και ακυρώσεις. Επί της ουσίας έχουν χαθεί 9 στους 10 γάμους. Και δεν είμαστε μόνο εμείς τα ανθοπωλεία που περιμένουμε από τους γάμους, τους αρραβώνες και κάποιες επετείους για να καλύψουμε τα λειτουργικά μας έξοδα, είναι και πολλά άλλα επαγγέλματα», εξήγησε ο κ. Ζάντζος.

Τα ανθοπωλεία είναι κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις και γι΄ αυτό άντεξαν και αρκετά στην κρίση, αλλά θα κλείσουν κι άλλα μέχρι τον Οκτώβριο. «Δυστυχώς το στόλισμα του σπιτιού με λουλούδια σε καθημερινή βάση, όπως π.χ. στη Ρουμανία που έχω ζήσει, δεν βοηθά να έχουμε δουλειά όλο το χρόνο, παρά μόνο σε γιορτές, επετείους και διάφορες εκδηλώσεις», επισήμανε ο κ. Ζάντζος.

Τέλος, επισήμανε ότι η χώρα μας δεν καλλιεργεί λουλούδια και κυρίως κάνει εισαγωγές, και γι΄ αυτό κοστίζουν περισσότερο από ό,τι στο εξωτερικό. «Αν ο κόσμος είχε στην κουλτούρα του τον στολισμό των καθημερινών χώρων, κάτι που θα βοηθούσε πολύ και στην ψυχολογία του, σίγουρα και οι τιμές θα έπεφταν», παρατήρησε.

Συντακτική ομάδα ΕΡΤ Βόλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος