Φράχτης αποτροπής στον Έβρο-Αυτοψία από την κάμερα της ΕΡΤ (video)

Κάμερες, συρματοπλέγματα και σύγχρονα συστήματα κατόπτευσης μέρας και νύχτας, με εμβέλεια πολλών χιλιομέτρων επιστρατεύονται σε πιθανά περάσματα στον Έβρο, όπου συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες για τη δημιουργία του φράχτη. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε στο ποτάμι και αποτύπωσε την εικόνα.

Η εικόνα στις Καστανιές του Έβρου, σήμερα δε θυμίζει σε τίποτα την περίοδο που χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες είχαν συγκεντρωθεί πίσω από το τουρκικό φυλάκιο. Τις τελευταίες ημέρες ολιγομελείς ομάδες επιχειρούν να περάσουν ξανά τα ελληνοτουρκικά σύνορα και όπως δηλώνει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης «όλες αποτρέπονται».

Το τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ βρέθηκε σε απόσταση 200 μέτρων από τον φράκτη στις Καστανιές του Έβρου. Πριν από 3 μήνες ολόκληρη η περιοχή είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Σήμερα οι κάτοικοι συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους και καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Από το Μάρτη μέχρι σήμερα ο φράχτης του Έβρου έχει ενισχυθεί ενώ σε αρκετά σημεία της συνοριακής γραμμής έχουν τοποθετηθεί εμπόδια.

Στα Μαράσια βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές. Χθες το βράδυ η αστυνομία συνέλαβε ένα Τούρκο υπήκοο που πέρασε μέσω του ποταμού στα ελληνικά εδάφη.

Από τα τέλη Φλεβάρη οι κοινές περιπολίες αστυνομίας και στρατού έχουν αυξηθεί. Στη φύλαξη των συνόρων συνδράμουν δυνάμεις της Frontex και αστυνομικοί που έχουν μεταφερθεί το τελευταίο διάστημα στον Έβρο.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορταζ Μάριος Κωνσταντινίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος