Φωτογραφικά ντοκουμέντα για την απόπειρα εισβολής στον περίβολο της Βουλής-Γεροβασίλη: Συντονισμένη βία (video)

Aποκαλυπτικά στοιχεία για τα προχθεσινά άγρια επεισόδια στο συλλαλητήριο περιλαμβάνει η έκθεση του Φρούραρχου της Βουλής. Αναφέρει ότι οι επιθέσεις των κουκουλοφόρων εκδηλώνονταν επί τρεις ώρες από διαφορετικά σημεία, με φονικά αντικείμενα, πέτρες, σίδερα, μάρμαρα, καδρόνια και άλλα και προσθέτει ότι από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στην εκπομπή “Δεύτερη Ματιά”, μίλησε για πρωτόγνωρη βία από την πλευρά των ακραίων στοιχείων που ήθελαν να μπουν στη Βουλή.

Ψαλίδα κλαδέματος, βίδες προσαρμοσμένες στην άκρη μεταλλικών αντικειμένων, σίδερα, πέτρες, και μολότοφ, ήταν μερικά από τα φονικά όπλα που πέταξαν οι ταραξίες στον προαύλιο χώρο της Βουλής και η ΕΡΤ φέρνει στο φως φωτογραφικά ντοκουμέντα που περιλαμβάνονται στην επτασέλιδη έκθεση που συνέταξε ο φρούραρχος της Βουλής. Σύμφωνα με πληροφορίες 130 σάκους σκουπιδιών χρησιμοποίησε το προσωπικό της Βουλής για μα απομακρύνει τα αντικείμενα που είχαν στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η Έκθεση του Φρούραρχου της Βουλής

Η «βροχή» των αντικειμένων που ρίφθηκε κατά των αστυνομικών, επί τρεις ώρες, από τις 2.25 έως τις 5.20 μ.μ. σε συνδυασμό με τα άλλα «φονικά μέσα» που χρησιμοποιήθηκαν, όπως και το γεγονός ότι οι επίμονες επιθέσεις από διαφορετικά σημεία κατά του Ναού της Δημοκρατίας, προδίδει, όπως εκτιμάται, οργανωμένο σχέδιο.

Ακόμη και στους επικεφαλής αξιωματικούς, αναφέρει στην έκθεση του ο φρούραρχος, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι οι επιθέσεις ήταν ταυτόχρονες και εκδηλώνονταν από διαφορετικά σημεία από άτομα που δεν απομακρύνονταν αλλά αντιθέτως επανέρχονταν, με νέα πολεμοφόδια.

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, στην εκπομπή Δεύτερη Ματιά, μίλησε για πρωτόγνωρη βία από την πλευρά των ακραίων στοιχείων που ήθελαν να μπουν στη Βουλή.

Απαντώντας σε στελέχη της κυβέρνησης, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Ν. Δ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπογράμμισε πως από καθαρή σύμπτωση δεν θρηνήσαμε θύματα, κατά την διάρκεια των αστυνομικών επιθέσεων. Είπε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να δικαιολογήσει την απρόκλητη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν ηλικιωμένοι και οικογένειες με παιδιά.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο στην έκθεση, καταγράφεται και η παρουσία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Λαγού στο χώρο των επεισοδίων.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος