Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη ζημιά στην τουρκική φρεγάτα Kemal Reis (video)

Φωτογραφία από τη ζημιά στο τουρκικό πλοιο Kemal Reis μετά το περιστατικό με τη φρεγάτα Λήμνος δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η φωτογραφία απεικονίζει καθαρά το ρήγμα μήκους 3 μέτρων, ακριβώς στο ύψος του κύριου καταστρώματος και στο υπόστεγο του οργανικού ελικοπτέρου της φρεγάτας Kemal, που προκλήθηκε από την πρόσκρουση των δύο πλοίων.

Φωτογραφία-ντοκουμέντο από τη ζημιά στην τουρκική φρεγάτα Kemal Reis (video)Οι επικίνδυνοι ελιγμοί του Τούρκου κυβερνήτη έφεραν αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Κινήθηκε προς την ρότα της Φρεγάτας Λήμνος, την ώρα που οι εντολές του Έλληνα κυβερνήτη προς τη γέφυρα ήταν η διατήρηση σταθερής πορείας και ταχύτητας. Η πρόσκρουση και το ρήγμα στην Kemal ήταν αναπόφευκτη. Και αυτή η εικόνα είναι ανάμεσα στα καρέ που έχουν δει οι Ευρωπαίοι τις προηγούμενες ημέρες από τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών.

Τα συγχαρητήριά του για τον τρόπο αντιμετώπισης του περιστατικού, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον κυβερνήτη της Φρεγάτας Λήμνος. Ο αντιπλοίαρχος Ι. Σαλιάρης απάντησε ότι απλώς έπραξε το καθήκον του.

Το Oruc Reis Βρίσκεται 50 νμ, Δυτικά από το όριο της υφαλοκρηπίδας με πορεία 240 Δυτικά-Νοτιοδυτικα και ταχύτητα 4 κόμβους.

Η απόσταση του από δυτικό όριο είναι περίπου 40 ναυτικά μίλια. -Οι ελληνικές φρεγάτες βρίσκονται πάντοτε εκεί, εδώ και δέκα ημέρες. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με όποιο ομόλογό του συνομιλεί, ξεκαθαρίζει πώς με το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σε καμία περίπτωση διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει. Γ.

Πάντως καθώς βρισκόμαστε στην δέκατη μέρα, η Τουρκία καθημερινά ανεβάζει και τον αριθμό των παραβιάσεων στον αέρα. 49 ήταν χθες οι παραβιάσεις. Όλες τις μέρες χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου, ελικόπτερα. Η απάντηση της Πολεμικής Αεροπορίας μόνο χθες ήταν από το πρωί, μέχρι πολύ αργά τη νύχτα, τα μαχητικά αεροσκάφη δεν σταμάτησαν να πετούν είτε για αναχαίτιση είτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Χαρακτηριστικό πώς μόνο για εκπαίδευση η Πολεμική Αεροπορία χθες είχε σχεδόν 20 μαχητικά ταυτόχρονα στον αέρα, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός παραμένει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Πηγή ΕΡΤ, ρεπορταζ Γ. Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος