Φωτίου: Νομοθετική πρωτοβουλία για την υιοθεσία και την αναδοχή

Νομοθετική πρωτοβουλία για την υιοθεσία και την αναδοχή προανήγγειλε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε ερώτηση πολύ είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς σχετικά τον αριθμό των βρεφών που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στα νοσοκομεία της χώρας.

Είναι ένας νόμος που περιμένει ολόκληρη η κοινωνία, δήλωσε  στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Θεανώ Φωτίου τόσο για να αντιμετωπιστούν τα κακώς κείμενα του καθεστώτος που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες όσο και για να αποτελέσει η υιοθεσία, μαζί με την αναδοχή, στοιχείο της πολιτικής αποϊδρυματοποίησης. Σκοπός είναι, όπως τονίζει, τα παιδιά που για διάφορους λόγους είναι είτε εγκαταλελειμμένα σε δημόσια Νοσοκομεία είτε διαβιούν σε ιδρύματα κλειστής φροντίδας να βρουν εναλλακτικές μορφές φροντίδας, προπάντων οικογενειακό περιβάλλον.

Για τον σκοπό αυτό ετοιμάζεται, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα τεθούν κανόνες για την καταγραφή των παιδιών προς υιοθεσία ή αναδοχή, των υποψήφιων θετών ή ανάδοχων γονιών, των δομών φιλοξενίας των παιδιών μέχρι την αναδοχή ή την υιοθεσία και θα αναβαθμιστούν οι σχετικές υπηρεσίες του Υπουργείου, των Περιφερειών και των Δήμων.

Το εγχείρημα αποσκοπεί στην απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών, χωρίς να υπάρξουν εκπτώσεις στη μέριμνα για το συμφέρον των παιδιών, αλλά και στη διαφάνεια και την αποτροπή παράνομων ενεργειών. Οι αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν πολύ σύντομα, έπειτα από ευρεία διαβούλευση αναφέρει η κ. Φωτίου.

Σε ότι αφορά τον αριθμό των εγκαταλελειμμένων στα νοσοκομεία βρεφών η κ. Φωτίου, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Σαλμά, τονίζει σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ότι είναι διαρκώς μεταβαλλόμενος, καθώς από τη μια καταγράφονται νέα περαστικά εγκατάλειψης και από την άλλη καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την απομάκρυνσή τους από το νοσοκομειακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το έγγραφο, στις 31.1.2017, τρία βρέφη μεταφέρθηκαν από το Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρεια Αττικής Παράρτημα “Μητέρα”.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος