Εύβοια: Απομακρύνονται με πλωτά μέσα κάτοικοι του χωριού Αγ. Άννα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση απομάκρυνσης των κατοίκων της Αγίας ‘Αννας στην Εύβοια με πλωτά μέσα.

Το Λιμενικό έχει ενημερώσει όλους τους κατοίκους και παραθεριστές να κατέβουν στην παραλία. Οι πολίτες καλούνται να κατέβουν στην παραλία και από το 112.

Με σκάφη ιδιωτών, αλλά και τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δεκάδες πολίτες απομακρύνονται με προορισμό το Μαντούδι, όπου θα βρουν ασφάλεια.

Η απομάκρυνση των πολιτών ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, κυρίως με ιδιωτικά μέσα, όταν οι κάτοικοι του μικρού χωριού βλέποντας τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το χωριό άρχισαν να επιβιβάζονται σε αλιευτικά σκάφη και σκάφη ιδιωτών.

Στη συνέχεια, μετεπιβιβάζονται σε σκάφη του Λιμενικού τα οποία δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τη στεριά λόγω του μικρού βάθους.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη της Αιδηψού Σωτήρη Δανίκα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ήδη έχει ξεκινήσει η επιχείρηση. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 μικρά καραβάκια που παραλαμβάνουν τους πολίτες και τους οδηγούν σε ασφαλές περιβάλλον σε ένα τουριστικό σκάφος 200 ατόμων που βρίσκεται ανοιχτά, ενώ συγχρόνως έχει δοθεί εντολή και σε άλλα ferry boat από την Αιδηψό και κινούνται προς την Αγία Άννα για να παραλάβουν όσους ανθρώπους χρειαστεί» όπως είπε.

Συνεχίζεται ασταμάτητα η πύρινη επέλαση στην Ανατολική Μάνη. Περίπου στις 02:00 δόθηκε εντολή άμεσης εκκένωσης για τα χωριά Σκαμνάκι και Καρβελάς, καθώς η φωτιά πλησίαζε με ορμή τους οικισμούς.

Επιστρατεύθηκε από τη Σκιάθο επιβατηγό-τουριστικό πλοίο για τη φωτιά στην Έυβοια. Έτοιμα ακόμα δύο πλεούμενα μέσα. Τρία πλωτά του λιμενικού, αρκετά σκάφη και ψαράδικα βοηθούν στη μεταφορά του κόσμου. Πάνω από 150 έχουν απεγκλωβιστεί από την Αγ. Άννα.

Περίπου στις 03:30, δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Στροφυλιά προς το Μαντούδι.

Κάηκε η Αγία Άννα, η Κεράμεια και η Παλαιόβρυση στην Εύβοια. Εκκενώθηκε η Στροφυλιά.

Πηγή: ΕΡΤ1 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος