Ευρωβαρόμετρο: Ένας στους δύο Έλληνες οδηγεί επικίνδυνα

Τα αποτελέσματα της έκδοσης του 2019 του Ευρωβαρόμετρου υπεύθυνης οδήγησης παρουσίασε το ίδρυμα VINCI Autoroutes. Πρόκειται για μια μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο IPSOS σε 12.418 άτομα από 11 ευρωπαϊκές χώρες και στο μικροσκόπιο της έθεσε τη συμπεριφορά των Ευρωπαίων στο τιμόνι. Την ίδια ώρα είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 566 τραυματίστηκαν σε 503 τροχαία τον Δεκέμβριο στην Αττική

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης αποδείχθηκαν οι Γερμανοί (82%), ακολουθούμενοι από τους Έλληνες (78%) και τους Ιταλούς με το ίδιο ποσοστό, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκονται οι Γάλλοι με 77%.

Ένας στους δύο Έλληνες, αποδείχθηκε ότι οδηγεί επικίνδυνα, με τους Ιταλούς να ακολουθούν με 44% και τους Γάλλους με 40%. Λιγότερο επικίνδυνα οδηγούν οι Σουηδοί με ποσοστό 11%.

Διαπιστώθηκε ότι περισσότερο αγχωμένοι οδηγοί στην Ευρώπη είναι οι Σουηδοί (58%) και ακολουθούν οι Γερμανοί (52%) και οι Ολλανδοί (42%) με τους Έλληνες να βρίσκονται στο  30%.

Είκοσι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 566 τραυματίστηκαν (15 σοβαρά και 551 ελαφρά) σε 503 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, συνολικά, που σημειώθηκαν τον Δεκέμβριο 2019, στην περιοχή της Αττικής.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, τα κυριότερα αίτια των τροχαίων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Παράλληλα, το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή του Λεκανοπεδίου, βεβαιώθηκαν 20.657 παραβάσεις από τις οποίες οι 503 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
– 544 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 66 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
– 2.349 ορίου ταχύτητας
– 243 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
– 368 για χρήση κινητού τηλεφώνου
– 404 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
– 421 για μη χρήση προστατευτικού κράνους

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος