Ευρεία σύσκεψη για την οργάνωση των εμβολιασμών

Σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το εμβολιαστικό σχέδιο στη χώρα μας, θα προεδρεύσει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 12/12ο πρωθυπουργός. Εκτενή αναφορά στο θέμα έκανε την Παρασκευή 11/12 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα σταματήσει η διασπορά του ιού και θα μπορέσουμε να πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Ανέφερε ότι το αργότερο έως τις 30 του μηνός ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα έχει εγκρίνει το πρώτο εμβόλιο της Pfizer, η διανομή του οποίου θα αρχίσει άμεσα, και εντός 24 ωρών θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Σημείωσε ακόμη, ότι στη χώρα μας ήδη έχει γίνει σπουδαία δουλειά και έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες υποδομές, και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επικοινωνιακή εκστρατεία που θα γίνει τόσο από την ΕΕ όσο και από κάθε χώρα ξεχωριστά, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη διακομματική συναίνεση που υπάρχει σε αυτό το θέμα.

Με αργό ρυθμό συνεχίζεται η μείωση του επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα μας, ωστόσο υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων και των θανάτων.
Την Παρασκευή 11/12 ανακοινώθηκαν 1.395 νέα κρούσματα, εκ των οποίων 375 στη Θεσσαλονίκη και 295 στην Αττική. Ακόμη 102 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ 583 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Δυτική Αττική πραγματοποιήθηκε στις 11/12 στην ευρεία τηλεδιάσκεψη στην Πολιτική Προστασία. Τα τελευταία 24ωρα περιοχές της Δυτικής Αττικής χαρακτηρίζονται «κόκκινες» από τους ειδικούς, λόγω αυξημένης κινητικότητας ανάμεσα στους δήμους. Στη Θεσσαλονίκη, μειωμένο εμφανίζεται το ιϊκό φορτίο, και ο ρυθμός συρρίκνωσης των νέων κρουσμάτων είναι στο 30% συγκριτικά με την Αττική. Συναγερμός σήμανε στη Λαμία, μετά τον εντοπισμό τουλάχιστον 50 κρουσμάτων σε γηροκομείο.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος