Εξελίξεις στην αντιμετώπιση της παθολογίας του τραχήλου της μήτρας (video)

Οι νέοι τρόποι αντιμετώπισης στην παθολογία του τραχήλου της μήτρας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαιευτικής- Γυναικολογίας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι έχουν στα χέρια τους νέο συνδυασμένο τεστ, που ενισχύει την εξατομικευμένη αντιμετώπιση και των προκαρκινικών αλλοιώσεων, με δεδομένο ότι οι αφαιρετικές μέθοδοι θεραπείας μπορούν να προκαλέσουν στο μέλλον επιπτώσεις.

“Η εξατομίκευση μας επιτρέπει να είμαστε χαλαροί όταν είναι αρνητικό, είτε να αποφασίσουμε επαγρύπνηση ακόμη και επέμβαση, εάν το MRNA είναι θετικό”, τόνισε ο καθηγητής Μαιευτικής Ευάγγελος Παρασκευαϊδης.

“Το νέο τεστ συνδυάζει την εξέταση Παπανικολάου, την κυτταρολογία υγρής φάσης ,μαζί με μοντέρνες τεχνικές ελέγχου της λοίμωξης HPV που είναι και το αίτιο του καρκίνου τραχήλου της μήτρας”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου, Ευρυπίδης Μπιλιράκης.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκε και ακριβές αντίγραφο της μήτρας σε τρισδιάστατη εκτύπωση από την Α’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», στο πλαίσιο καινοτόμου ερευνητικού προγράμματος εξατομικευμένης προσέγγισης που μπορεί να αποκαλύψει αν υπάρχουν συγγενείς ανωμαλίες, ή καλοήθεις παθήσεις της μήτρας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, Σμαράγδα Αγορογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος