Εξαρθρώθηκαν 2 πολυμελείς σπείρες διαρρηκτών – Στη χλιδή οι αρχηγοί (video)

Μεγάλο χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία με την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, τα μέλη των οποίων είχαν ρημάξει ακριβά σπίτια σε όλη την Ελλάδα. Συνελήφησαν 40 άτομα, αθίγγανοι κυρίως, και αναζητούνται άλλα τόσα. Οι αρχηγοί κυκλοφορούσαν με Ferrari και Mercedes, ενώ ζούσαν σε πολυτελή σπίτια με πισίνες στο Περιστέρι, το Ζεφύρι και την Ελευσίνα. Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά και ανάμειξη αστυνομικών σε ρόλο πληροφοριοδότη τους.

Μαφιόζικες «φαμίλιες» και οι υποομάδες τους κρύβονται πίσω από το… 70% των διαρρήξεων τα τελευταία 5 χρόνια στην Αττική και την επαρχία. Οι κατηγορούμενοι είναι περισσότεροι από 80. Σαράντα ένας από αυτούς συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Πίσω από τις δύο τεράστιες σπείρες βρίσκονται και μέλη οικογενειών ΡΟΜΑ, που έμεναν σε βίλες με πισίνες, ενώ κυκλοφορούσαν με Ferrari και Porsche. «Ράμπο και «Εισαγγελέας» ήταν μερικά από τα ψευδώνυμα των αρχηγικών μελών οι οποίοι μιλούσαν κωδικοποιημένα και με μια …περίεργη αργκό.
Το 60% από την λεία τους κατέληγε στους επικεφαλής και το υπόλοιπο 40% στα άλλα μέλη. Από τα έως τώρα στοιχεία προκύπτει η εμπλοκή και αστυνομικών.
Μέλη των συμμοριών φαίνεται πως εμπλέκονται και στις κλοπές που έγιναν στα σπίτια της τραγουδίστριας Άννας Βίσση και γνωστής δημοσιογράφου.

Ο Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε στον ΣΚΑΪ:
«Ναι, ήταν οργανωμένοι με μορφή μαφιόζικη, όπως βλέπουμε στα έργα, με τον “κάπο” τον αρχηγό της οικογένειας επικεφαλής και άλλα μέλη. Ήταν και Ρομά και άλλοι οι οποίοι είχαν ξαφρίσει πάρα πολλά σπίτια, είχαν γίνει πληγή σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας”.
Βρέθηκαν γύρω στο 1.000.000 ευρώ, χρυσαφικά, γύρω στα 60 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Ferrari και Porche .
Την λεία τους, την έκρυβαν σε φωταγωγούς, απορροφητήρες, κάτω από πλακάκια μπάνιου ακόμα και σε κρύπτες μέσα σε ντουλάπες. Στην μεγαλύτερη στα χρονικά αστυνομική επιχείρηση σύλληψης συμμετείχαν 1.000 αστυνομικοί.
Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος