Eξάρθρωση κυκλώματος – Η διαδρομή των λαθρεμπόρων από τα σύνορα στα βενζινάδικα (video)

Δεκάδες χιλιάδες οδηγοί έβαλαν στα ρεζερβουάρ τους νοθευμένη βενζίνη από τα 21 πρατήρια της Αττικής, τα οποία προμήθευε το κύκλωμα που εξάρθρωσε η αστυνομία. Στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ αποκαλύπτεται καρέ καρέ η διαδρομή των λαθρεμπόρων από τα σύνορα μέχρι τα βενζινάδικα.

Όταν τα Βουλγαρικά φορτηγά με τους χημικούς διαλύτες περνούσαν το τελωνείο του Προμαχώνα, ξεκινούσε η παρακολούθηση από τις ελληνικές διωκτικές αρχές, εντός και εκτός αυτοκινητοδρόμων.

Όταν οι οδηγοί έφταναν σε σταθμούς στάθμευσης της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, τους περίμεναν μέλη του κυκλώματος και με το δικό τους όχημα, λειτουργούσαν ως προπομποί μέχρι που τα φορτηγά με τους διαλύτες κατέληγαν σε αποθήκες της συμμορίας σε Ασπρόπυργο και Μενίδι.

Οι λαθρέμποροι με δικά τους βυτιοφόρα, παραλάμβαναν τους χημικούς διαλύτες από τις αποθήκες, και τους μετάγγιζαν στις δεξαμενές 21 πρατηρίων της Αττικής με τα οποία συνεργάζονταν.

Εκτός της φοροδιαφυγής, επιπτώσεις από τα νοθευμένα καύσιμα είχαν και οι πελάτες των βενζινάδικων, που πλήρωναν και έβαζαν λιγότερη βενζίνη στο ρεζερβουάρ, ενώ οι διαλύτες προκαλούσαν ζημιές στους κινητήρες των αυτοκινήτων τους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος