Άλλοι τρεις ερευνητές από την Ελλάδα επιλέχθηκαν για να χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), λαμβάνοντας επιχορήγηση «Proof of Concept Grants».
Η ανακοίνωση αφορά τον τρίτο γύρο των σχετικών αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στο ERC κατά το 2017.
Οι ερευνητές είναι ο Ξενοφών Δημητρόπουλος (επίκουρος καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής Ινστιτούτου Πληροφορικής Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας-ΙΤΕ), ο Αθανάσιος Δημουλάς (Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας «Δημόκριτου») και ο Γιάννης Σμαραγδάκης (καθηγητής Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Αθηνών).
Κατά τους δύο προηγούμενους γύρους αιτήσεων επιχορήγησης το 2017 είχαν ήδη επιλεχθεί άλλοι δύο Έλληνες ερευνητές για επιχορήγηση «Proof of Concept Grants»: Ο Κώστας Γαλιώτης (καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών και ερευνητής ΙΤΕ) και ο Γιώργος Βασιλικογιαννάκης (καθηγητής Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Κρήτης).
#H2020 researchers develop microfluidic chips for personalised chemotherapy targeting leukaemia ➡️ https://t.co/3KlIcptq0X #H2020 #ResearchImpactEU 🇪🇺 #EUHealthResearch pic.twitter.com/o7pJ24GwbY
— Horizon Europe 🇪🇺 (@HorizonEU) February 12, 2018
Μέσω της δράσης «Proof of Concept Grants» χρηματοδοτούνται ερευνητές που είναι ήδη αποδέκτες χρηματοδοτήσεων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας, ώστε να μπορέσουν να διερευνήσουν την εφαρμογή των πρωτοποριακών ιδεών τους στην πράξη, τις δυνατότητες κατοχύρωσης δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας και εμπορικής αξιοποίησης, προκειμένου τα ερευνητικά αποτελέσματά τους να έχουν αντίκτυπο στην αγορά.
Συνολικά, για το 2017, μέσω του προγράμματος «Ορίζων 2020» της ΕΕ, δόθηκαν επιχορηγήσεις 24 εκατ. ευρώ για «Proof of Concept Grants». Το ERC ενέκρινε προτάσεις 160 Ευρωπαίων ερευνητών (οι πέντε είναι οι προαναφερόμενοι Έλληνες), που θα λάβουν ο καθένας έως 150.000 ευρώ.
Οι τρεις βασικές κατηγορίες επιχορηγήσεων του ERC σε ερευνητές είναι οι Starting Grants (εκκίνησης), Consolidator Grants (εδραίωσης) και Advanced Grants (προωθημένης έρευνας), ενώ το 2017 τέθηκαν ξανά σε ισχύ και οι επιχορηγήσεις Synergy Grants (συνέργειας).
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος