Eurofound: Οι Έλληνες εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα

Παρά το υψηλό ποσοστό ανεργίας, η έρευνα του Eurofound, απομυθοποιεί για άλλη μία φορά τα στερεότυπα για φυγόπονους Έλληνες που με περισσή ευκολία κυκλοφορούν ορισμένοι κύκλοι στην Ευρώπη. Πρόκειται για έρευνα για τις συνθήκες εργασίας στην Ευρώπη το 2015.

Eurofound: Οι Έλληνες εργάζονται πάνω από 40 ώρες  την εβδομάδαΣε ενημερωτικό δελτίο του Κοινωνικού Πολύκεντρου της ΑΔΕΔΥ, που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία, αναφέρεται ότι:

“Η έρευνα του Eurofound  για τις συνθήκες εργασίας στην Ευρώπη πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια, σε πανευρωπαϊκό δείγμα εργαζομένων, όπου συλλέγονται στοιχεία για τους βασικότερους δείκτες εργασιακών συνθηκών με τη μέθοδο των συνεντεύξεων.  Στη  έρευνα  του  2015  έγιναν  περισσότερες  από  43.000  συνεντεύξεις  σε  αντιπροσωπευτικό  δείγμα  εργαζομένων από 35 ευρωπαϊκές χώρες.

Από τα στοιχεία που συλλέξαμε για την Ελλάδα, για τη μεταβλητή εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, προκύπτουν τα εξής: στην κατανομή των ωρών εργασίας  κατά ηλικιακή κατηγορία, βλέπουμε ότι στην κατηγορία όσων εργάζονται πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα οι 35 με 49 ετών συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό (46%).

Λιγότερες από 34 ώρες την εβδομάδα εργάζονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό οι άνω των 50 ετών (31%).  Στη σύγκριση με τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των ευρωπαίων, οι Έλληνες όπως φαίνεται στο 2ο γράφημα, τους ξεπερνούν κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες στην κατηγορία όσων εργάζονται πάνω από 40 ώρες  την εβδομάδα”.

  Γράφημα 1. Ελλάδα: Πόσες ώρες την εβδομάδα εργάζεστε στην κύρια εργασία σας

Eurofound: Οι Έλληνες εργάζονται πάνω από 40 ώρες  την εβδομάδα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος