ΕΣΗΕΑ: Δεν θα καθορίζουν οι πολιτικοί την ατζέντα της ενημέρωσης στην ΕΡΤ

Κανένας πολιτικός ή άλλος παράγοντας δεν νομιμοποιείται να επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα της ενημέρωσης υποκαθιστώντας το ρόλο των δημοσιογράφων επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών η οποία κατήγγειλε τους υβριστές των εργαζομένων.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζονται τα ακόλουθα:

Ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την αποκατάσταση του Μαύρου, με διακριτές πολιτικές ευθύνες προσώπων και κομμάτων για τη συγκεκριμένη περίοδο, αποτελεί ακόμα ζητούμενο.
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, οφείλουν να σεβαστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ και την ελεύθερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Κανείς πολιτικός ή άλλος παράγοντας δεν νομιμοποιείται να επιχειρεί να διαμορφώσει την ατζέντα της ενημέρωσης, υποκαθιστώντας το ρόλο των δημοσιογράφων.
Την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ με αξιοποίηση όλων των δομών της και του στελεχικού της δυναμικού, χωρίς αμφιλεγόμενες αξιολογήσεις και με την άμεση υπογραφή ΣΣΕ, οφείλει να εγγυηθεί η Διοίκησή της.
Οι δημοσιογράφοι, μετά την τραυματική εμπειρία της περιόδου 2013-2015, οφείλουν να οικοδομήσουν το νέο πρόσωπο και την αξιοπιστία της ΕΡΤ και πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι στα καθήκοντά τους. Όμως, και οι ίδιοι οφείλουν να υπερασπίζονται το έργο τους και να μην δέχονται καμία παρέμβαση.
Η εμπειρία του Μαύρου οφείλει να μας κάνει σοφότερους και, επιτέλους, να τεθούν οι προϋποθέσεις για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τους υβριστές των εργαζομένων. Τέτοιες συμπεριφορές θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές.

Η επίθεση Λαζαρίδη στην ΕΡΤ

Πρόσφατα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης είχε επιτεθεί εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το comme-il-faut της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Δεν θα μας υβρίζετε κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου.

Ενώ και σε αναρτήσείς του στο Facebook ο ίδιος ανέφερε ότι η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους, επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες καθώς και ότι στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ.

Πηγή: ΕΣΗΕΑ, ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος