ΕΡΤ: Είναι παράλογο το ΚΚΕ να μας κατηγορεί για αντικομμουνισμό

“Η ΕΡΤ της πολυφωνίας, η ΕΡΤ που δίνει βήμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, η ΕΡΤ που τιμά ποικιλοτρόπως την ιστορία του ΚΚΕ, η ΕΡΤ που τιμά με ποικίλες δράσεις την Εθνική Αντίσταση και τους εορτασμούς για την Απελευθέρωση της Αθήνας, η ΕΡΤ που πλαισιώνει με τα Μουσικά της Σύνολα τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, είναι αν μη τι άλλο παράλογο, να κατηγορείται για αντικομμουνισμό” τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ σε απάντηση της  ανακοίνωσης που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ περί μετάδοσης «αντικομμουνιστικού ντοκιμαντέρ» από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Το ΚΚΕ έχει κατηγορήσει την ΕΡΤ πως το ντοκιμαντέρ που προέβαλε είναι “ένα μνημείο ιστορικής διαστρέβλωσης και παραχάραξης, βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές ημέρες του πιο ωμού αντικομμουνισμού” και προσθέτει ότι “Το δήθεν ‘ιστορικό’ ντοκιμάντερ, το οποίο βέβαια δεν στηρίζεται σε αντικειμενικά ιστορικά τεκμήρια, αλλά σε μια ‘κουτσομπολίστικη’ προσέγγιση της ιστορίας, αναπαράγει όλη την αντικομμουνιστική – αντισοβιετική άποψη των Βρετανών και των Αμερικανών για την ιστορία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Καλλιεργεί την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων. Κρύβει ότι ο πόλεμος έγινε εξαιτίας των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για το ξαναμοίρασμα του κόσμου. Σπιλώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΣΣΔ στη συντριβή του ναζισμού και του φασισμού. Αποτελεί μια τεράστια προσβολή απέναντι στην ιστορική αλήθεια, αλλά και σε όσους πάλεψαν, θυσιάστηκαν, αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι ενάντια στο φασιστικό άξονα”.

Το ΚΚΕ επέρριψε ευθύνες όχι μόνο στη Διοίκηση της ΕΡΤ αλλά και στην Κυβέρνηση, ενώ ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον εποπτεύοντα υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, Ν. Παππά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

“Η ΕΡΤ μισθώνει ξένο πρόγραμμα, μεταξύ του οποίου και ιστορικά ντοκιμαντέρ, βάσει ποιοτικών κριτηρίων και των προδιαγραφών που ισχύουν στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Ειδικότερα για τα ιστορικά ντοκιμαντέρ, παρουσιάζονται πορίσματα επιστημονικών ερευνών, τα οποία εκφράζουν διαφορετικές απόψεις επιστημόνων και ερευνητών, δίνοντας την ευκαιρία στον τηλεθεατή να έχει πρόσβαση σε πληθώρα επιχειρημάτων ώστε να αναπτύξει τον συλλογισμό του, όπως ο ίδιος επιθυμεί.

Η ΕΡΤ της πολυφωνίας, η ΕΡΤ που δίνει βήμα σε όλα τα πολιτικά κόμματα, η ΕΡΤ που τιμά ποικιλοτρόπως την ιστορία του ΚΚΕ, η ΕΡΤ που τιμά με ποικίλες δράσεις την Εθνική Αντίσταση και τους εορτασμούς για την Απελευθέρωση της Αθήνας, η ΕΡΤ που πλαισιώνει με τα Μουσικά της Σύνολα τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, είναι αν μη τι άλλο παράλογο, να κατηγορείται για αντικομμουνισμό”.

Πηγή:ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος