Εργαζόμενοι MEGA – Τσικνοπέμπτη στα αντίσκηνα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, που έχουν κατασκηνώσει έξω από τα γραφεία της Motor Oil.

Μάλιστα έχουν ανακοινώσει ότι θα οργανώσουν έξω από το χώρο αυτό και το παραδοσιακό ψήσιμο της Τσικνοπέμπτης.

Εργαζόμενοι MEGA – Τσικνοπέμπτη στα αντίσκηναΤο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με ανακοίνωσή του: “εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, οι οποίοι απλήρωτοι εδώ και 17 μήνες δίνουν έναν πρωτοφανή αγώνα προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο τηλεοπτικός σταθμός και να μπει ένα τέλος στην πολύμηνη εργασιακή τους ομηρία.

Μόνο ερωτήματα προκαλεί η στάση των βαθύπλουτων ιδιοκτητών της επιχείρησης που από τη μία πλευρά αποπληρώνουν τα δάνεια τους με τη λειτουργία του σταθμού και από την άλλη αφήνουν στην αβεβαιότητα τους 420 εργαζόμενους, οδηγώντας τους ίδιους και τις οικογένειες τους στην απόγνωση.

Το Ε.Κ.Θ. στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και όπως και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Βορείου Ελλάδος (Ε.Τ.Ι.Τ.Β.Ε.) ζητά την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αλλά και επίσημη ενημέρωση από τη διοίκηση της Τηλέτυπος ΑΕ και των μετόχων της για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού”.

Eπίσης η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οι εργαζόμενοι του MEGA εδώ και λίγες ημέρες έχουν ξεκινήσει έναν ωραίο αγώνα. Επί 24ωρης βάσης και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες βρίσκονται έξω από την Motor Oil, εκεί που στεγάζονται τα γραφεία ενός από των βασικών μετόχων του σταθμού.

Με αντίσκηνα και πανό αλλά πάνω απ όλα με κατάθεση ψυχής, διεκδικούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία καθώς και τα δεδουλευμένα αλλά και τις αποζημιώσεις τους, αν οι μέτοχοι παραμείνουν… «αμέτοχοι» και οδηγήσουν τελικά το κανάλι σε πτώχευση.

Πάνε δύο χρόνια τώρα που οι ιδιοκτήτες του MEGA εγκατέλειψαν πρώτοι και καλύτεροι τον σταθμό αφήνοντας στην τύχη τους εκατοντάδες οικογένειες. Όμως οι συνάδελφοί μας με την απλήρωτη εργασία τους τον κράτησαν όρθιο και ζωντανό αφού ήλπιζαν για επιστροφή στην κανονικότητα.

Και όσο φούσκωναν οι λογαριασμοί του σταθμού στις τράπεζες μέσω των διαφημίσεων που έπαιζαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και μειώνονταν τα χρέη των ιδιοκτητών του σε αυτές, τόσο ο εμπαιγμός συνεχιζόταν”.

Φωτο EUROKINISSI/Στέλιος Μίσινας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος