Eργατικό Kέντρο Aθήνας: «Σοκ και δέος» προκαλεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό

Με σκληρή γλώσσα το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) σχολιάζει το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καλώντας την να το αποσύρει, διαφορετικά δηλώνει ότι θα προχωρήσει στην οργάνωση κινητοποιήσεων.

Η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, σχολιάζει σε ανακοίνωσή της: «Σοκ» από το μέγεθος των περικοπών που επιβάλλονται στις συντάξεις μας, απαξιώνοντας τις ασφαλιστικές μας αποταμιεύσεις και οδηγώντας το σύνολο των απομάχων της εργασίας στα όρια της φτώχειας. Αλλά και «δέος» για το μέγεθος των περικοπών που προωθούνται από μία κυβέρνηση που αυτοπροβάλλεται σαν αριστερή. Και  αυτό καθώς συνεχίζονται εντεινόμενα τα αντιασφαλιστικά – αντεργατικά μέτρα των μνημονίων και των διεθνών επιτηρητών για έβδομη συνεχή χρονιά. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι σήμερα στο Μαξίμου στον «διάλογο» για το ασφαλιστικό πήγαν ΜΟΝΟ οι εργοδοτικές ενώσεις.

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καταγγέλλει ότι σχέδιο της κυβέρνησης είναι να απαλλάξει από κράτος και εργοδότες την υποχρέωσή τους να συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα και να μεταφέρει δικαιώματα από όσους πλήρωσαν περισσότερα έτη ασφάλισης και υψηλότερες εισφορές προκειμένου να «στηρίξει» τους ανασφάλιστους ή όσους κινούνται κάτω από το απόλυτο όριο της φτώχειας χωρίς κρατική συμμετοχή”.

Η οπτική του ΕΚΑ για το ασφαλιστικό είναι πως: “Με αυτόν τον τρόπο θέλει να περισσέψουν κεφάλαια (πλεονάσματα) προκειμένου να πληρωθούν οι τραπεζίτες, οι διεθνείς δανειστές και οι περίφημες «αγορές». Ταυτόχρονα καταργεί τον χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνική, αναδιανεμητική σε κεφαλαιοποιητική, όπου το μόνο που θα ξέρουν οι εργαζόμενοι θα είναι τι πληρώνουν και δεν θα ξέρουν τι και πότε θα πάρουν.

Ουσιαστικά μπαίνει ταφόπλακα στο ασφαλιστικό και μας αφορά όλους αφού:

1. Περικόπτει βαθμιαία την κύρια σύνταξη και το ΕΚΑΣ για τους ήδη συνταξιούχους και άμεσα όλες τις επικουρικές συντάξεις με τη δημιουργία ενιαίου ταμείου (ΕΦΚΑ).

2. Μειώνει άμεσα όλα τα ασφαλιστικά δικαιώματα (κύρια και επικουρική σύνταξη, εφάπαξ) όλων των εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης και θα βγουν από 1/1/2016.

3. Χαντακώνει τους νέους εργαζόμενους που, με την ανεργία κολλημένη στο 25% και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχώς να επεκτείνονται, δε θα κατορθώσουν ούτε το επίδομα φτωχοκομείου της «εθνικής σύνταξης» να συμπληρώσουν ώστε να το πάρουν ολόκληρο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος