Εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ – Τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ζητούν ΓΣΕΕ & ΠΟΕΜ

Στο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ αναφέρονται με ανακοινώσεις τους το σωματείο εργαζομένων της επιχείρησης, η ΓΣΕΕ, αλλά και η ομοσπονδία του κλάδου η ΠΟΕΜ.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 11/7 στη γερανογέφυρα 90 τόνων της αίθουσας της χαλυβουργίας, σημειώθηκε θανατηφόρο δυστύχημα με αποτέλεσμα 36χρονος εργαζόμενος να χάσει τη ζωή του.

Στη ΛΑΡΚΟ το σωματείο εργαζομένων προχώρησε σε 48ωρη απεργία για την Παρασκευή 12/7  και το Σάββατο 13/7, ενώ ανακοίνωσε ότι μετά την κηδεία θα συναντηθεί με τη διοίκηση και από το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα καθορίσει τη στάση του.

Η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της “εκφράζει τη θλίψη αλλά και την οργή της για το νέο εργατικό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ένας ακόμη εργαζόμενος, ένας νέος άνθρωπος μόλις 36 ετών.
Είναι αδιανόητο εν έτει 2019, εργαζόμενοι να χάνουν τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς, γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς ότι βρισκόμαστε και παραμένουμε πολύ μακριά από την εφαρμογή και τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά τη μάχη για το μεροκάματο, η έλλειψη μέτρων ασφάλειας στους χώρους δουλειάς αλλά και οι μη αποδοτικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχουν αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.
Η Συνομοσπονδία, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ οι οποίοι αποφάσισαν μετά το θάνατο του συναδέλφου τους να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία και απαιτεί από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν”.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου τονίζει: “Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στο φόρο αίματος που πληρώνουν οι μεταλλεργάτες για το μεροκάματο. Αυτή τη φορά, ο 36χρονος ΄Αρης Δάρρας, συνάδελφος μας εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ, έχασε τη ζωή του στη γερανογέφυρα 90 τόνων της αίθουσας της χαλυβουργίας του εργοστασίου.

Υστερα από μία σειρά από εργατικά ατυχήματα που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στους χώρους δουλειάς, δεν έχουμε δει την πολιτεία να ευαισθητοποιείται και να προβαίνει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας που είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να λειτουργούν σε κάθε εργασιακό χώρο.

Ζητούμε και απαιτούμε από τους αρμόδιους φορείς, από την κυβέρνηση που τώρα ανέλαβε τα ηνία της χώρας, να πάρουν και να εφαρμόσουν στους χώρους δουλειάς όλα τα απαραίτητα μέτρα που θα εξασφαλίζουν στους εργαζόμενους τη σωματική τους ακεραιότητα, την επιστροφή τους στις οικογένειές τους μετά από την εργασία τους, καθώς και την επιβολή κυρώσεων εκεί όπου υπάρχει ολιγωρία και αδιαφορία για τις ανθρώπινες ζωές.

Συμμετέχουμε στην 48ωρη απεργία που αποφάσισε το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για το τραγικό αυτό συμβάν ζητώντας συνάντηση με τη Διοίκηση της εταιρείας και εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος