Μ. Δημητρακόπουλος για επίθεση κατά σταθμάρχη: Τι ποινές προβλέπονται – Αίνιγμα η ηλικία των δύο δραστών

“Ο Σταθμάρχης έχει παραδοθεί πεσμένος και οι δύο τον χτυπάνε στο κεφάλι λες και είναι μπάλα. Κινδυνεύει ακόμη και με θάνατο και εξακολουθούν να τον χτυπούν, αφήνοντας τον με συντριπτικό κάταγμα στο σαγόνι και στα πλευρά”. Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος περιγράφει το σοκαριστικό βίντεο από το οποίο, όπως λέει, δύσκολα στοιχειοθετείται απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ανθρωποκτόνος δόλος, δηλαδή πρόθεση για αφαίρεση ζωής, αν και όπως λέει, “προκύπτει χουλιγκανική συμπεριφορά για ανύπαρκτη αφορμή σε βάρος εργαζόμενου σταθμάρχη με μικρό μισθό, ο οποίος κάλεσε επιβάτες να είναι νομοταγείς χρησιμοποιώντας μάσκα”.

Το ερώτημα είναι η ηλικία των δραστών. Σε περίπτωση που είναι ανήλικοι είναι πιο δύσκολες οι προϋποθέσεις κράτησης. Εάν τελικά χαρακτηριστεί βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ή απόπειρα, η ποινή για ενήλικα είναι 10 χρόνια, αλλά και άτομα ηλικίας από 15 ετών μπορεί να τεθούν υπό κράτηση σε Σωφρονιστικό ανηλίκων.

Κάθε ημέρα τα ποινικά πινάκια είναι γεμάτα από ανάλογες συμπεριφορές. Πρέπει να υπάρξει πλαίσιο που να μην έχει δεμένα τα χέρια του νομοθέτη και να προβλέπει ρητά φυλάκιση, τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος